Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2014

ΕΛΛΑΔΑ. Παναγιωτης Βαρώτσος: Ο σεισμός ήταν αναμενόμενος....

Βαρώτσος: Ο σεισμός ήταν αναμενόμενοςΟ σεισμός «δεν ήταν κάτι που μας εξέπληξε, το αναμέναμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Βαρώτσος, στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. Από τις 7 Αυγούστου είχαμε αναρτήσει στη διεθνή βάση του πανεπιστημίου του Κορνέλ ότι είχαμε προσεισμικά ηλεκτρικά κύματα για την περιοχή του Ευβοϊκού, δήλωσε το πρωί της Τρίτης ο ιδρυτής της ομάδας ΒΑΝ.
 Εμείς ενημερώνουμε την πολιτεία και την επιστημονική κοινότητα μόνο για περιπτώσεις ισχυρών σεισμικών δονήσεων της τάξεως των 6 Ρίχτερ, εξήγησε ο κ. Βαρώτσος για τις ενέργειες της ομάδας του. «Αν δεν είμαστε σίγουροι ότι πρόκειται για σοβαρές σεισμικές δονήσεις εμείς δεν θα είχαμε ειδοποιήσει» συμπλήρωσε ο Παναγιώτης Βαρώτσος.
 Ερωτηθείς αν ακόμα η ομάδα λαμβάνει παρόμοια σήματα για την περιοχή ο κ. Βαρώτσος σημείωσε ότι αν λάβουμε τέτοια σήματα αμέσως θα τα δημοσιεύσουμε όπως έχουμε κάνει όλες τις προηγούμενες φορές. Ο κ. Βαρώτσος, ο οποίος βρίσκεται στην Κίνα προσκεκλημένος της κινεζικής κυβέρνησης, ανακοίνωσε, τέλος, ότι η κυβέρνηση του Πεκίνου ανακοίνωσε πως θα εκτοξεύσει δορυφόρο για να συλλέγει τα προσεισμικά ηλεκτρικά και μαγνητικά κύματα προσθέτοντας ότι παρόμοιο ενδιαφέρον έδειξαν εκπρόσωποι της Ρωσίας και της ΕΕ με πρωτοβουλία της Γαλλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου