Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΔΙΕΘΝΗ. Σαρωτικές αλλαγές στο μεταναστευτικό σχεδιάζει ο Ομπάμα!.....

Αλλαγές στο μεταναστευτικό νόμο που αναμένεται να προστατεύσουν από την απέλαση περίπου πέντε εκατομμύρια μετανάστες που ζουν χωρίς χαρτιά στις ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσει ο αμερικανός πρόεδρος σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν η εφημερίδα New York Times και το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News. Η μάχη για να περάσει η νομοθεσία όμως προβλέπεται σκληρή καθώς οι Ρεπουμπλικανοί στο Κογκρέσο δηλώνουν ότι ο αμερικανός πρόεδρος δεν έχει την εξουσία για τέτοια αλλαγή και ότι σκοπεύουν να τον πολεμήσουν «με νύχια και δόντια». Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα αμερικανικά δίκτυα, ο Μπαράκ Ομπάμα θα επεκτείνει την προστασία από την απέλαση στους γονείς παιδιών που είναι νόμιμοι κάτοικοι των Ηνωμένων Πολιτειών ώστε να μην χωρίζονται οικογένειες λόγω της απέλασης των γονιών.
 Πρόκειται για επέκταση του υφιστάμενου σχεδίου προστασίας από την απέλαση νυν εφήβων, που βρέθηκαν στις ΗΠΑ παράνομα όντας παιδιά. Ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί η προστασία από την απέλαση θα σχετίζεται με το χρόνο παραμονής στις ΗΠΑ ωστόσο εκτιμάται ότι εάν συμπεριλάβει όσους ζουν στη χώρα για περισσότερα από 10 χρόνια, τότε θα αφορά τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια μετανάστες χωρίς χαρτιά.
 Παράλληλα αναμένεται να δοθεί έγκριση για αύξηση των εργαζομένων υψηλών προδιαγραφών που θα επιτρέπεται να ζουν και να εργάζονται στις ΗΠΑ και αύξηση των πόρων για την ασφάλεια των νοτίων συνόρων. Εκτός από τις αντιδράσεις των Ρεπουμπλικανών, πάντως, ο Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να δεχθεί κριτική και από ορισμένους Δημοκρατικούς γερουσιαστές, οι οποίοι ζητούν οι όποιες αλλαγές στη νομοθεσία να γίνουν αφού ψηφιστεί ο νόμος για τα δημοσιονομικά της χώρας στα μέσα Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου