Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ. Δήμος Πειραιά: Απαλλαγή από τα τέλη σε φτωχούς και ανάπηρους....

Ο νέος δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης υπέγραψε το πρωτόκολλο, μετά την τελετή ορκωμοσίας (φωτ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ)Την πλήρη απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για το 2015, των δημοτών με χαμηλό οικογενειακό ετήσιο εισόδημα μέχρι 6.000 ευρώ, αλλά και των ατόμων με αναπηρία άνω του 80% και ατομικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ, αποφάσισε στη χθεσινή του συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Πειραιά. Ο νέος δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης υπέγραψε το πρωτόκολλο, μετά την τελετή ορκωμοσίας (φωτ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ) Ο νέος δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης υπέγραψε το πρωτόκολλο, μετά την τελετή ορκωμοσίας (φωτ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ)
Ύστερα από πρόταση του δημάρχου Γιάννη Μώραλη, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την πλήρη απαλλαγή των δημοτών από τα δημοτικά τέλη, με οικογενειακό ετήσιο εισόδημά μέχρι 6.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 20% για τη σύζυγο και κάθε ανήλικο ή προστατευόμενο παιδί, με τη προϋπόθεση βέβαια ότι αυτό το εισόδημα δεν προέρχεται από επαγγελματική δραστηριότητα τέτοια που να παρέχει δυνατότητα ασφάλισης. Επίσης, εγκρίθηκε η εισήγηση της αντιδημάρχου Οικονομικών Α. Γλύκα και αποφασίστηκε η μείωση 50% για πολυτέκνους, όπως η ιδιότητα αυτή ορίζεται ρητά στον νόμο, δηλαδή από 4 παιδιά και άνω με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και η οικία στην οποία κατοικούν να είναι μέχρι 80 τ.μ.
 Ακόμη, απαλλαγή σε άτομα με αναπηρία 80% και άνω με ατομικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ και η οικία στην οποία κατοικούν να είναι μέχρι 80 τ.μ.. Οι συντελεστές των ανταποδοτικών τελών για τους πολίτες θα είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Ο δήμαρχος Πειραιά, παρουσιάζοντας στο δημοτικό συμβούλιο την πρότασή του για απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη, σε πολίτες με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα και αναπηρία άνω του 80%, ανέφερε ότι παρά την τρομερή οικονομική δυσκολία που έχει ο δήμος, θα πρέπει να αναγνωριστεί ότι είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος για τους δημότες και ότι ο δήμος συμπαρίσταται και είναι κοντά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου