Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

ΣΚΑΝΔΑΛΑ. Έκαναν φτερά 5,5 εκατ. ευρώ!.....

Μίζα ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ φαίνεται ότι διακινήθηκε στην υπόθεση της προμήθειας των 4 ελικοπτέρων σούπερ πούμα που αποτελεί ακόμη ένα σκάνδαλο εξοπλιστικών προγραμμάτων το οποίο έχει μπει στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης. Δύο από τα εμβάσματα φέρονται να φτάνουν και στην υπεράκτεια CATALINA INTERNATIONAL η οποία σύμφωνα με τις απαντήσεις των τραπεζών ανήκει στον Γιώργο ΚαρατζαφέρηΜέσα από δαιδαλώδεις διαδρομές εμβασμάτων, ένα μόλις μέρος των οποίων γνωρίζουν μέχρι στιγμής οι δικαστικές αρχές και offshore εταιρείες επιχειρήθηκε να σβηστούν τα ίχνη της μίζας στην προμήθεια των τεσσάρων ελικοπτέρων σούπερ πούμα από την Eurocopter, ύψους 64.000.000 ευρώ.
 Η διαδρομή των εμβασμάτων και σ' αυτό το εξοπλιστικό δαιδαλώδης και μόνο ένα μέρος της έχει μέχρι στιγμής αποκωδικοποιηθεί. Αποδέκτες φέρονται δύο επιχειρηματίες που μεσολάβησαν για την υπογραφή και υλοποίηση της σύμβασης, τρεις πρώην στρατιωτικοί και άλλα πρόσωπα τα οποία ωστόσο δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά στην ανάκριση. Το μεγαλύτερο μέρος της μίζας μεταφέρθηκε από το 2000 έως το 2008 σε τραπεζικούς λογαριασμούς των δύο επιχειρηματιών στην Ελλάδα, στο Jersey ένα νησί κοντά στις ακτές της Νορμανδίας και στην Ελβετία. Δύο από τα εμβάσματα φέρονται να φτάνουν και στην υπεράκτεια
 CATALINA INTERNATIONAL η οποία σύμφωνα με τις απαντήσεις των τραπεζών μετά τα αιτήματα δικαστικών συνδρομών, φέρεται ν' ανήκει στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη. Μια ανώνυμη καταγγελία που έφτασε στην Εισαγγελία Διαφθοράς πριν από ένα χρόνο στάθηκε η αφορμή για να ξετυλιχτεί το κουβάρι της νέας υπόθεσης. Τα ευρήματα και οι απαντήσεις των τραπεζών σε αιτήματα δικαστικών συνδρομών έφεραν στο προσκήνιο και το όνομα του κ. Καρατζαφέρη για διακίνηση το Νοέμβριο του 2007, εμβασμάτων συνολικού ύψους 1.650.000 ευρώ, μέσω offshore εταιρείας η οποία εμφανίζεται να του ανήκει. Από την εισαγγελική έρευνα προέκυψε ότι στο πλαίσιο της υλοποίησης της σύμβασης μεταξύ της εταιρίας και του ελληνικού δημοσίου, εμφανίζονται ως μεσάζοντες οι εταιρίες KESTREL και MALWERN συμφερόντων των επιχειρηματιών Αλέξανδρου Τσάτσου και Σταύρου Κομνόπουλου. Από το 2000 έως και το 2008 ο λογαριασμός που τηρούσε στο νησί JERSEY – βρίσκεται στις ακτές της Νορμανδίας- η off shore MALWERN, με έδρα τον Παναμά, είχε πιστωθεί με εμβάσματα ύψους 5.5 εκατομμυρίων ευρώ από τις λιβανέζικες εταιρίες
 COPSI SAL και MEDIFINSAL που ανήκουν στον μεγαλομέτοχο της EUROCOPTER ο οποίος είναι ξένος υπήκοος. Το μεγαλύτερο μέρος της μίζας, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταφέρθηκε σε τραπεζικούς λογαριασμούς συμφερόντων των δύο επιχειρηματιών στην Ελλάδα, στο νησί Jersey κοντά στις ακτές της Νορμανδίας και στην Ελβετία, ενώ ένα μικρότερο μέρος σε άλλους τραπεζικούς λογαριασμούς Ελλήνων πολιτών στο εξωτερικό.
 Οι πληροφορίες θέλουν τους εισαγγελικούς λειτουργούς που χειρίστηκαν την έρευνα να έχουν στοιχεία στα χέρια τους από τα οποία προκύπτουν ισχυρές ενδείξεις ότι το ποσό των 5.5 εκατομμυρίων ευρώ αφορούσε σε παράνομες πληρωμές για την μεσολάβηση των δύο επιχειρηματιών για την υπογραφή και υλοποίηση της επίμαχης σύμβασης. Ήδη από την Εισαγγελία Διαφθοράς έχει ασκήθει ποινική δίωξη για ενεργητική και παθητική δωροδοκία, καθώς και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε βάρος των επιχειρηματιών αλλά και τριών πρώην στρατιωτικών οι οποίοι αναμένεται σύντομα να περάσουν το κατώφλι των δικαστικών αρχών.
 Nα σημειωθεί ότι ο ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής ελέγχου «Πόθεν Εσχες» Γιώργος Καλαντζής έχει διαβιβάσει σε ορκωτούς λογιστές όλες τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη, μετά τη σχετική εισαγγελική εντολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου