Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα 500 ευρώ: πήραν «φωτιά» οι αιτήσεις, πότε λήγει η προθεσμία

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα 500 ευρώ: πήραν «φωτιά» οι αιτήσεις, πότε λήγει η προθεσμίαΤις 3.000 έφτασαν οι αιτήσεις υποβολής για συμμετοχή στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, έως το μεσημέρι της Τρίτης. Οι αιτήσεις για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.energo-eke.gr, στην οποία ωστόσο παρουσιάζονται προβλήματα λειτουργίας.
 Οι κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων ενημερώνουν τους πολίτες και τους διευκολύνουν όταν χρειάζεται στην υποβολή της αίτησης για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ενώ σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να καλούν στον πενταψήφιο αριθμό 15105 προκειμένου να ενημερωθούν για το πρόγραμμα και να συνδεθούν με τις υπηρεσίες των Δήμων. Για την υποβολή της αίτησης δεν απαιτούνται δικαιολογητικά παρά μόνο ο κωδικός Taxisnet και ο ΑΜΚΑ.
Στην περίπτωση που ζητηθούν δικαιολογητικά, ο αιτών οφείλει να τα προσκομίσει στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου, οι ενδιαφερόμενοι για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα δεν πρέπει να βιαστούν, καθώς έχει προβλεφτεί, ώστε όσοι δικαιούχοι υποβάλλουν αιτήσεις έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014 και ενταχθούν στο πρόγραμμα θα λάβουν την εισοδηματική ενίσχυση αναδρομικά από την 1η Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου