Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Επίδομα Θέρμανσης 2014: πότε οι προκαταβολές , ποιοι θα το επιστρέψουν

Επίδομα Θέρμανσης 2014: πότε οι προκαταβολές , ποιοι θα το επιστρέψουνΜε αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η υποβολή των αιτήσεων για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης 2014. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αιτήσεις έχουν φτάσει στις 454.000 ενώ από αυτές, περισσότερες από τις 9 στις 10 έχουν γίνει αποδεκτές. Οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης 2014 είναι περισσότερες από πέρυσι καθώς οι καταναλωτές διαπιστώνουν σημαντική μείωση στην τιμή λιανικής, εξαιτίας και της αποκλιμάκωσης του φόρου (από τα 330 ευρώ στα 230 ευρώ ανά χίλια λίτρα) αλλά και της μείωσης των διεθνών τιμών του πετρελαίου.
 Με την τιμή της λιανικής στο Λεκανοπέδιο να κυμαίνεται γύρω στο ένα ευρώ, το πραγματικό κόστος για τον καταναλωτή πέφτει στα 65-70 λεπτά ανά λίτρο, αν ληφθεί υπόψη και το επίδομα θέρμανσης 2014, που ανέρχεται στα 35 λεπτά ανά λίτρο. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Οικονομικών, οι πρώτες πληρωμές της προκαταβολής του επιδόματος θέρμανσης (ανέρχεται στο 25% του συνολικού ποσού που δικαιούται κάποιος βάσει των τετραγωνικών του σπιτιού του και της περιοχής στην οποία βρίσκεται αυτό) θα γίνουν προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας.
 Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης προβλέπει ότι: To επίδομα θέρμανσης 2014 δεν μπορεί να κατασχεθεί, δεν υπόκειται σε καμιά είδους παρακράτηση και δεν συμψηφίζεται με τυχόν οφειλές του δικαιούχου προς το Ελληνικό Δημόσιο. Το επίδομα θέρμανσης 2014 είναι αφορολόγητο, δεν αποτελεί εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου. Την ίδια ώρα, 90.000 πολίτες που έλαβαν την προκαταβολή ύψους 40 έως 80 ευρώ, την χρονιά που πέρασε θα κληθούν να επιστρέψουν συνολικά 5,5 εκατ. ευρώ καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αξιοποίησαν το ποσό για να αγοράσουν πετρέλαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου