Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

MEDIA. Η μεγάλη επιστροφή στα FM για τον Bestradio 92.6...

«Η ελπίδα πέθανε και πήρε κόπους 32 ετών», είχε πει ο Αντώνης Λυμπέρης με επιστολή του το 2012 στους εργαζόμενους του όταν ανακοίνωσε το κλείσιμο της εταιρίας του. Δύο χρόνια μετά οι παραγωγοί και οι τεχνικοί του ραδιοφωνικού σταθμού του ομίλου (Best Radio) τον διέψευσαν! Η είδηση τον Νοέμβριο του 2012 ότι ένας από τους πιο αγαπημένους και δημοφιλείς σταθμούς της Αθήνας με μεγάλη ακροαματικότητα και μέσω internet o Best Fm στους 92.6, θα κλείσει μετά από 11 χρόνια λειτουργίας, καθώς οι εκδόσεις Λυμπέρη κήρυξαν παύση λειτουργίας λόγω οικονομικών δυσκολιών σκόρπισε την κατήφεια σε πολλούς θαυμαστές του και όχι μόνο. Ο επίλογος για το ραδιόφωνο των ακροατών όπως ήταν το «προσωνύμιο» του σταθμού, γράφτηκε την Τρίτη , 5 Μαρτίου του 2013, όταν και επίσημα έπαψε να εκπέμπει στα ερτζιανά.
Οι εργαζόμενοι (παραγωγοί και τεχνικοί) του σταθμού μένουν στον «αέρα» και ατενίζουνε το μέλλον τους με αμηχανία. Για τα όμορφα χρόνια που πέρασαν, για τα δύσκολα που έρχονται, και για το ραδιοφωνικό τους μέλλον που διαγράφεται μουντό. Μουντό γιατί για μια ακόμη φορά στην Ελλάδα κυριάρχησε ο νόμος του εκάστοτε εκδότη, που με περίσσια αλαζονεία, αγόραζε συχνότητες σαν βίλες στη Μύκονο, χωρίς να ξέρει τι σημαίνει ραδιόφωνο και σκορπώντας τον κόπο των εργαζομένων μέσα σε μια νύχτα σαν να πέταγε γαρύφαλλα σε κέντρο διασκέδασης, έχοντας προλάβει όμως αυτός να κάνει το κομμάτι του!
 Ήταν όμως τέτοιο το γόητρό του Best που ήταν αδύνατο να σβήσει από τον ραδιοφωνικό χάρτη. Ήταν ένα παρεΐστικο ραδιόφωνο, ήταν τρόπος έκφρασης , ενώ πολλοί επώνυμοι (δημοσιογράφοι, πολιτικοί, ηθοποιοί, τραγουδιστές, παρουσιαστές...) έκαναν τα αδύνατα –δυνατά για να περάσουν έστω μισή ώρα απ' τον αέρα του Best, για να αισθανθούν από κοντά τη μαγεία που έβγαζε προς τα έξω. Ο Best ήταν οι άνθρωποι που τον απάρτιζαν, ο καθένας με τον δικό του τρόπο κι από το δικό του πόστο. Για μεγάλο διάστημα υπήρχε η κατάλληλη χημεία κι ο ένας συμπλήρωνε τον άλλον. Αυτή η χημεία δεν αλλοιώθηκε ποτέ, ειδικά από τους εργαζόμενους του σταθμού. Κάποιοι τράβηξαν διαφορετικούς δρόμους, όμως οι περισσότεροι πίστευαν στην ελπίδα ότι υπάρχει επόμενη ημέρα για τον Best. Οι παραγωγοί του σταθμού καταθέσαν αίτηση στο ΕΣΡ για να πάρουν οι ίδιοι τις τύχες του σταθμού στα χέρια τους.
 Όπως και έγινε! Η πολύμηνη περιπέτεια των παιδιών που συμμετείχαν στο team του πολύπαθου ραδιοσταθμού των πτωχευμένων «Εκδόσεων Λυμπέρη», είχε φτάσει στο τέλος της καθώς η συχνότητα πέρασε και κι επισήμως στα χέρια τους. Από εκείνη την στιγμή και μετά άρχισε ένας αγώνας δρόμου για τους 29 εργαζόμενους που πήραν στα χέρια τους το «κλειδί» για να ανοίξουν και πάλι την πόρτα που οδηγεί στα ερτζιανά. Οι εργαζόμενοι, μαζί με τον δικηγόρος τους ξεκίνησαν συζητήσεις με εκδοτικούς ομίλους για συνεργασία που θα στηρίξουν οικονομικά την νέα προσπάθεια . Τελικώς τις τελευταίες ημέρες επιτευχθεί συμφωνία με εκδοτικό όμιλο και η παλιοπαρέα επιστρέφει στα FM. Οι Αλέξανδρος Χριστόπουλος, Δημήτρης Παπασπυρόπουλος, Μαρία Παπιδάκη, Γιώργος Σεράγος, Γιώργος Κυριάκου, Εύη Σιδηροπούλου, Κλεοπάτρα Φυντανίδου, Ανδριανός Παπαδέας, Γιώργος Μπίτσικας και ο Γιώργος Καρκάνης μέχρι τα τέλη του Νοέμβρη θα αρχίσουν μέσα από τα μικρόφωνα του Best να εκπέμπουν ξανά , χαρίζοντας στους πολυάριθμους θαυμαστές του ανεπανάληπτες μουσικές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου