Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. «Ίσως η σωρός του Μ. Αλέξανδρου πήγε στην Αμφίπολη»

«Ίσως η σωρός του Μ. Αλέξανδρου πήγε στην Αμφίπολη»Ποιος είπε ότι πιθανόν η σωρός του Μ. Αλέξανδρου να πήγε στην Αμφίπολη; «Πιθανότατα το τρίτο πρόσωπο στο ψηφιδωτό της Αμφίπολης να είναι γυναίκα και να είναι η Περσεφόνη» δήλωσε η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.
 «Κι εγώ εκτιμώ ότι είναι μια γυναικεία μορφή και πιθανότατα είναι η Περσεφόνη, ωστόσο μπορεί να έχουμε κάνει και λάθος. Πρέπει να περιμένουμε» σημείωσε σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1». Και τόνισε: «Τις επόμενες ώρες θα έχει ολοκληρωθεί η παράσταση του ψηφιδωτού. Θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε κάτι περισσότερο απ’ όσα μέχρι σήμερα έχουμε αντιληφθεί.
 Η ανασκαφική έρευνα στην Αμφίπολη χρειάζεται χρόνο και όλοι πρέπει να έχουμε υπομονή». Σχετικά με τον ένοικο του τάφου η κ. Μενδώνη ανέφερε: «Είναι πρώιμο να πούμε ότι ο τάφος είναι της οικογένειας του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ίσως κάποτε να πήγε κι εκεί η σωρός του. Δεχόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά η ανασκαφή είναι αυτή που θα δώσει τα πραγματικά στοιχεία. Η κάθε ερμηνεία χρειάζεται προσοχή και δεν μπορούμε να την ερμηνεύσουμε αν δεν έχουμε όλα τα δεδομένα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου