Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014

ΥΓΕΙΑ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ....Συμβουλές ζωής από ειδικούς για να προλάβεις τον καρκίνο!

anapnoes.gr : cancer fight blogs 1024x768 Συμβουλές ζωής από ειδικούς για να προλάβεις τον καρκίνο!Το πόσες φορές στη ζωή μας έχουμε ακούσει ότι αυτό που τρώμε/ πίνουμε/ χρησιμοποιούμε/ φοράμε είναι καρκινογόνο δε μετριέται. Επίσης το ποσοστό αλήθειας σε αυτές τις δηλώσεις είναι καθόλα αμφισβητήσιμο, αφού κανείς δε μπορεί να είναι ποτέ πραγματικά σίγουρος.
 Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιες οδηγίες και συμβουλές που είναι πάντα σωστές και πρέπει να ακολουθούμε, αυτές των γιατρών και των ειδικών που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην έρευνα για τον καρκίνο. Συγκεντρώσαμε λοιπόν όλες εκείνες τις συμβουλές από γυναίκες αυτού του κλάδου, τις οποίες εφαρμόζουν και οι ίδιες στη ζωή τους προκειμένου να προλάβουν τον καρκίνο. Επαφή με τη φύση “Το να ασχολούμαι με τον κήπο μου δίνει την δυνατότητα να σκεφτώ, να έρθω σε επαφή με τη φύση και να αναπνεύσω καθαρό αέρα.
 Απ’ τη στιγμή που οι έρευνες δείχνουν ότι υπάρχει σχέση άγχους και ανάπτυξης όγκου, βρίσκω πάντα χρόνο να κάνω πράγματα που με χαλαρώνουν, όπως να ποτίζω τον κήπο.” DIANE M. SIMEONE, διευθύντρια του Κέντρου του Καρκίνου στο Πάγκρεας, Παν/μιο Michigan Όχι στο στεγνό καθάρισμα anapnoes.gr : clean Συμβουλές ζωής από ειδικούς για να προλάβεις τον καρκίνο! “Ορισμένοι από τους διαλύτες που χρησιμοποιούνται στο στεγνό καθάρισμα έχουν συνδεθεί με τον καρκίνο του στήθους, οπότε εγώ ρωτάω τα καθαριστήρια αν παρέχουν “υγρό καθάρισμα”, το οποίο είναι ασφαλέστερο και προσφέρει απαλό καθάρισμα στα ρούχα.” RUTHANN RUDEL, διευθύντρια έρευνας του Silent Spring Institute του Newton, Massachusetts Καφέ αντί για αναψυκτικό anapnoes.gr : coke Συμβουλές ζωής από ειδικούς για να προλάβεις τον καρκίνο! “Έρευνες έχουν δείξει, πως το να πίνεις δύο ή περισσότερα αναψυκτικά την εβδομάδα σχεδόν διπλασιάζει τις πιθανότητες για καρκίνο στο πάγκρεας. Προτιμήστε καφέ ή τσάι.” DIANE M. SIMEONE Στάσου λίγο anapnoes.gr : standing desk1
 Συμβουλές ζωής από ειδικούς για να προλάβεις τον καρκίνο! “Αφού μελέτησα τη σχέση ανάμεσα στην καθιστική ζωή και τη θνησιμότητα – η πιθανότητα να πεθάνεις πρόωρα από διάφορους τύπους καρκίνου και άλλες ασθένειες είναι 34% μεγαλύτερη αν κάθεσαι πάνω από έξι ώρες τη μέρα. Αγόρασα λοιπόν ένα πτυσσόμενο γραφείο στη δουλειά ώστε να μπορώ να δουλεύω και όρθια, ενώ έχω σαν κανόνα να στέκομαι κάθε φορά που μιλάω στο τηλέφωνο.” ALPA V. PATEL, Ph.D., διευθύντρια της Αμερικάνικης Ένωσης για την Πρόληψη του Καρκίνου στην Ατλάντα Αντηλιακό ακόμα και χωρίς ήλιο anapnoes.gr : woman applying sunscreen 208498 w1000 Συμβουλές ζωής από ειδικούς για να προλάβεις τον καρκίνο!
 “Βάζω αντηλιακό κάθε μέρα, ώστε να μου παρέχει πρόληψη για τον καρκίνο του δέρματος, ακόμα κι όταν δουλεύω σε εσωτερικό χώρο. Το τοποθετώ λοιπόν δίπλα από την οδοντόκρεμά μου και έχει γίνει μέρος της καθημερινής μου ρουτίνας.” SUSAN SWETTER, M.D., καθηγήτρια δερματολογίας Τρώτε πολύχρωμα! anapnoes.gr : fruit Συμβουλές ζωής από ειδικούς για να προλάβεις τον καρκίνο! “Ένας γενικός κανόνας είναι πως οι πιο πολύχρωμες ποικιλίες, έχουν τα περισσότερα αντιοξειδωτικά ενάντια στον καρκίνο. Ανακατέψτε 1/4 της κούπας χυμό μήλου με μία κούπα βατόμουρα και μία κούπα ροδάκινα και προσθέστε άπαχο γιαούρτι με γεύση βανίλια. Είναι ένας νόστιμος τρόπος να αυξήσετε την ποσότητα των φρούτων που παίρνετε
.” COLLEEN DOYLE, R.D., διευθύντρια διατροφής και φυσικής άσκησης, της Αμερικάνικης Ένωσης για την Πρόληψη του Καρκίνου στην Ατλάντα Ασκηθείτε anapnoes.gr : exercise Συμβουλές ζωής από ειδικούς για να προλάβεις τον καρκίνο! “Η άσκηση μειώνει τον κίνδυνο για διάφορες μορφές καρκίνου, όπως του μαστού, ενώ η παχυσαρκία συνδέεται επίσης με πολλές μορφές της επάρατης νόσου. Γι’ αυτό προσπαθώ να τρέχω 3-4 μίλια δυο φορές την εβδομάδα.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου