Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

ΔΙΕΘΝΗ. Ιρακινά μαχητικά στα χέρια τζιχαντιστών....

Ιρακινά μαχητικά στα χέρια τζιχαντιστώνΙρακινοί πιλότοι, οι οποίοι έχουν προσχωρήσει στις τάξεις του Ισλαμικού Χαλιφάτου στη Συρία, έχουν κατασχέσει τρία μαχητικά από τον συριακό στρατό και με αυτά εκπαιδεύουν μέλη της οργάνωσης, ανακοίνωσε σήμερα επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για μαχητικά αεροσκάφη, τύπου MIG-21 ή 23Το Παρατηρητήριο πρόσθεσε ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που η οργάνωση πραγματοποιεί πτήσεις.
 Οι τζιχαντιστές εκπαιδεύονται από πρώην αξιωματικούς του ιρακινού στρατού σε μαχητικά (που φέρεται ότι είναι MiG-21 ή 23) στο στρατιωτικό αεροδρόμιο αλ Τζαράχ στην επαρχία Χαλέπι της βόρειας Συρίας, σύμφωνα με τον διευθυντή της οργάνωσης Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν. Δεν είναι σαφές αν τα μαχητικά φέρουν οπλισμό ή αν οι πιλότοι είναι σε θέση να πετάξουν για μεγαλύτερες αποστάσεις με τα αεροπλάνα αυτά, όπως σημειώνει το Reuters. «Διαθέτουν εκπαιδευτές, Ιρακινούς αξιωματικούς που ήταν πιλότοι του (πρώην προέδρου του Ιράκ) Σαντάμ Χουσεΐν. Κάτοικοι είδαν τις πτήσεις.
 Απογειώθηκαν πολλές φορές από το αεροδρόμιο» πρόσθεσε ο Αμπντέλ Ραχμάν. Σύμφωνα με την οργάνωση η οποία εδρεύει στη Βρετανία, κάτοικοι της περιοχής είπαν ότι τουλάχιστον ένα τέτοιου τύπου πολεμικό αεροσκάφος εθεάθη στην περιοχή να πετάει σε χαμηλό ύψος. Η περιοχή ανατολικά της πόλης του Χαλεπίου είναι μία από τις κυριότερες βάσεις του Ισλαμικού Χαλιφάτου στη Συρία. Η οργάνωση έχει καταλάβει μεγάλα τμήματα εδαφών τόσο στη Συρία όσο και στο γειτονικό Ιράκ, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες φαίνεται να χάνει έδαφος λόγω των αεροπορικών βομβαρδισμών του Συνασπισμού κρατών της Δύσης που μάχεται κατά του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου