Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΧΩΡΟΣ. Αυτη η σελιδα ισως σε βοηθησει...

Αγαπητοι φιλοι του ΑΜΑΝΠΙΑΡΕ.
 Οι συντελεστες του μπλογκ αισθανθηκαν την αναγκη να δημιουργησουν μια σελιδα που να εξυπηρετει αμεσα ολους τους επισκεπτες και αναγνωστες με εναν τροπο τετοιον ωστε καθε επαφη να εχει ουσια και αξια. Ποιο γενικα
 Εδω θα μπορειτε να ανταλλασετε αποψεις και σχολια. Μπορειτε να κανετε ερωτησεις σχετικες με προβληματα που αφορουν γενικα
πραγματα. Μπορειτε να γραψετε τις αποψεις σας τις αμφιβολιες η τις τοποθετησεις σας αλλα παντα με μετρο και σεβασμο.
 Πολλοι απο εμας εχουμε καποια ερωτηματα, θελουμε να αναφερουμε κατι, να μαθουμε κατι, να απαντησουμε. Πιστευουμε πως αυτη η σελιδα θα εχει ανταποκριση. Το μονο που χρειαζετε ειναι να φτειαξετε ενα email. Με φιλικους χαιρετισμους ΑΜΑΝΠΙΑΡΕ.

51 σχόλια:

  1. Πολυ καλη η ιδεα σας ευχαριστουμε και πιστευουμε οτι θα πατε καλα. Εχω καιρο να γραψω και αυτο τωρα μου εδωσε κινητρο. Καλη σας ημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γεια σου φίλε Λουκά χαίρομαι που είσαι καλά , θα τα λέμε απο εδώ σε ευχαριστω

      Διαγραφή
  2. καλοριζικη η σελιδα θα ηθελα να ξαναβρεθουμε ολοι μαζι παλι οπως παλια με ενημερωσαν οι φιλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαιρομαι αφανταστα που σας ξανα βλεπω μετα απο τοσον καιρο. Με ειδοποιησαν και αφησα αλλη δουλεια για να σας γραψω. Οτι σας συμβει, για οτι απορια υπαρχει, εδω μπορειτε να την αναλυσουμε. Ευχαριστουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα σε όλους παιδιά !! σήμερα είμαι ιδιαιτέρα χαρούμενος που ξανά βρεθήκαμε πάλη όλοι μαζί πιστεύω να έχουμε καθημερινά ένα καλημέρα , εγώ από την πλευρά μου μαζί με τον Αγαπητό φίλο και συνεργάτη ΚΑΛΛΙΜΑΧΟ μπορώ σας γράφω για θέματα υγείας σας σε ό,τι με ρωτάτε ευχαριστώ θα είμαι παρόν κάθε μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ω τι χαρα!!! Ολοι μαζι εδω. Λοιπον Νιωτη επρεπε να γινει αυτο για να μπορεσουμε να υλοποιησουμε τις σκεψεις μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητή μου φίλοι θέλω να σας ενημερώσω για την περίοδο που δεν είχαμε επαφή εγω μέσα το f, βόηθησα πολύ κόσμο με τα βότανα , άλλα πολύ κόσμος δεν πιστεύει στα βότανα έχουν μάθει να τρέχουν στα φαρμακεία και να καταπίνουν ότι τους γράψει ο γιατρός νομίζω είναι λάθος αυτό , Π.Χ. πάει ένας στο γιατρό και του λέει γιατρέ πονάω εδώ πονάω εκεί, ο γιατρός άπαντα στα λεγόμενα του πάρε αυτό η κάνε εξετάσεις , με λίγα λόγια έσεις κάνετε την διάγνωση, εγώ παραδέχομαι μονό τους γιατρούς που χειρουργούν και σε κάνουν κάλα, το θεμα είναι να μην φτάσουμε εκεί και να έχουμε την ανάγκη του, πρέπει να προσέχουμε για να μην πάθουμε και πως προσέχουμε; μονό με τα βότανα, όταν κάνουμε καλή ζωή ΟΧΙ καταχρήσεις πίνουμε τα βότανα μας κοιμόμαστε νωρίς, τρώμε όταν πίναμε , δεν θα πάθουμε τίποτα, θα τα λέμε εδώ . Σας Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΛΛΙΜΑΧΕ πoτες δεν ειναι αργα για μια νεα αρχη φτανει να υπαρχη πιστη και θεληση και εγω εχω και τα δυο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. To ξερω φιλε Γιωργο αλλα εχουμε πολλα να αναπτυξουμε εδω μεσα Πολλα στραβα εχουμε να πουμε. Εγω θα τα ανεβαζω ολα τα στραβα κι αναποδα.Πιστευω κι εσυ. Γεια σου καλε μου συνεργατη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλλιμαχε θα προσπαθω καθ ημερινα απο το γραφειο να σου στελνω συμβαντα για συζητηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καλησπερα σας κυριε νιωτη χαιρομαι που ειστε καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπέρα Βέτα χαίρομαι που μου έγραψες είμαι σε τρομερή κατάσταση θέλω να το πιστέψετε έχω τρομερη ενέργεια τα πρωινά περπατάω πολύ και τα απογεύματα στο σύλλογο μου χορεύω δυο ώρες ,θέλω να πω ότι η ζωή είναι ένας αγώνας η ακινησία και το καθισιό είναι υπεύθυνα για ο,τι παθαίνουμε, το σώμα μας πρέπει να κουράζεται για να ξεκουράζεται πρέπει να πεινάμε για να φάμε, η άνθρωποι τρώνε έτσι γιατί έχουν μάθη να τρώνε , αν δεν πίναμε δεν τρώμε, τι εννοώ πρέπει να έχουμε ώρες που τρώμε ώρες που κοιμόμαστε όλα στην ώρα τους το σώμα μας είναι μια μηχανή και θελη συντήρηση καθημερινά , η ακινησία είναι σαν ενα κάλο αυτοκινητο όταν δεν δουλεύει θα χάλαση, αυτά θα λεμε θα έρθουν και άλλοι φίλοι εντός των ημερών παλαιοί που τους ξέρουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πόσο χαίρομε που είμαστε εδώ σχεδόν όλοι μου λειπουν μερικοί ελπίζω να έρθουν όλοι σιγά σιγά και να γίνουμε μια μεγαλη παρέα, καλό απόγευμα σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπερα Σταυρουλα χαρηκα που μας εγραψες, εχω πει και στο Γιωργο Βλαχο να μας γραφη πιστευω απο αυριο θα τον εχουμε κοντα μας, δουλευει και δεν μπορει να μας γραφη καθε μερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ενώ οι ανασκαφές στην Αρχαία Αμφίπολη συνεχίζονται και η αγωνία κορυφώνεται, γίνεται απολογισμός του κόστους ανασκαφών. Ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστας Τασούλας διαβίβασε στη Βουλή, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, αναλυτικά στοιχεία με τις χρηματοδοτήσεις της ανασκαφικής έρευνας, που αποκάλυψε το ταφικό μνημείο της Αμφίπολης.

    Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία που έφτασα στο Κοινοβούλιο, οι ανασκαφικές έρευνες στον Τύμβο Καστά ξεπερνούν μέχρι στιγμής τα 590.000 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Με στόχο να κοπεί η άχρηστη ύλη και να ελαφρυνθεί το σχολικό πρόγραμμα για τους μαθητές του δημοτικού, το υπουργείο Παιδείας ετοιμάζεται να φέρει σαρωτικές αλλαγές. Με σύνθημα «λιγότερη ύλη, περισσότερη παιδεία» και βασικό στόχο να ενισχυθεί η ενασχόληση των μαθητών με την άθληση και την υγιεινή διατροφήΣήμερα, σε όλες τις τάξεις του δημοτικού σχολείου διδάσκονται συνολικά 17 γνωστικά αντικείμενα.

    O αριθμός μαθημάτων ξεκινά από οκτώ στην α' και τη β' τάξη, αυξάνεται σε δέκα στη γ' και τη δ' τάξη και καταλήγει στα δεκατρία στην ε' και την στ' τάξη.

    Οι διαφορές

    Στοιχεία από μελέτες του OOΣA δείχνουν ότι στην Ελλάδα διατίθεται λιγότερος διδακτικός χρόνος στα μαθηματικά, τη γυμναστική και τις τέχνες. Aντίθετα, διατίθεται περισσότερος χρόνος στα θρησκευτικά, τα γλωσσικά μαθήματα και τις φυσικές επιστήμες.

    Σημειώνεται ότι στην αντίστοιχη έκθεση του δικτύου Eurydice για το σχολικό έτος 2011-2012 και στον πίνακα με την κατανομή του προτεινόμενου ελάχιστου διδακτικού χρόνου στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, τα διάφορα μαθήματα ή γνωστικά αντικείμενα τα οποία περιλαμβάνονται στα δημοτικά σχολεία των χωρών της Ευρώπης είναι τα εξής:

    Γλώσσα, Mαθηματικά, Φυσικές Eπιστήμες, Kοινωνικές Eπιστήμες, Ξένες Γλώσσες, Φυσική Aγωγή, Kαλλιτεχνικές Δραστηριότητες, Θρησκευτικά / Hθική Διδασκαλία, Tεχνολογίες Πληροφορίας και Eπικοινωνιών, Tεχνολογία, καθώς και μια σειρά άλλων μαθημάτων που δεν αναφέρονται λεπτομερώς.

    Αντίθετα, συνεχίζει να εφαρμόζεται και κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά ο θεσμός του Eνιαίου Aναμορφωμένου Eκπαιδευτικού Προγράμματος (EAEΠ), που εισήχθη στα δημοτικά σχολεία στο πλαίσιο των νέων προγραμμάτων σπουδών και προβλέπει τη διεύρυνση του υποχρεωτικού ωραρίου και την προσθήκη των αγγλικών, των τεχνών και της πληροφορικής από την α' τάξη.



    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 27,5%, έναντι 20% της Νέας Δημοκρατίας. Με προβάδισμα 7,5 ποσοστιαίων μονάδων δίνει δημοσκόπηση στον ΣΥΡΙΖΑ. Η δημοσκόπηση είναι του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ...

    και δημοσιεύεται στην «Καθημερινή».

    Ακολουθεί Το Ποτάμι με 7,5%, η Χρυσή Αυγή με 6,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, το ΠΑΣΟΚ/Ελιά με 4%, οι ΑΝΕΛ με 2,5%, ο ΛΑΟΣ με 1,5% και η ΔΗΜΑΡ με 0,5%

    Την ίδια στιγμή, δημοσκόπηση της Καπα Research που δημοσιεύει το "Βήμα της Κυριακής" δίνει προβάδισμα, με 3,9% στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ,

    Αναλυτικά, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 27,4% των ερωτηθέντων έναντι 23,5% της ΝΔ, η Χ.Α. 6,4%, το ΠΑΣΟΚ 5,8%, το ΠΟΤΑΜΙ, 5,6%, το ΚΚΕ 5,3%, οι ΑΝΕΛ 3,8%, ο ΛΑΟΣ 1,6% και η ΔΗΜΑΡ 1,1%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλησπέρα Φίλοι μου διαβάστε για την Σοκολάτα για να ξέρετε τα υπέρ και τα κατά της
    Τελικά η σοκολάτα μας παχαίνει;

    Και όμως δεν είναι η ίδια η σοκολάτα που μας παχαίνει αλλά η συνολική πρόσληψη θερμίδων και ειδικότερα λίπους στην διατροφή μας καθώς και η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας και άσκησης που μας οδηγεί στην παχυσαρκία. Μια ισορροπημένη διατροφή όπου τίποτε δεν είναι ‘απαγορευμένο’ αλλά όλα τα τρόφιμα καταναλώνονται ισορροπημένα, μαζί με καθημερινή δραστηριότητα μας βοηθά να ελέγχουμε το βάρος μας. Όσον αφορά την σωματική και ψυχική μας υγεία, η μέτρια κατανάλωση κακάο και σοκολάτας μας αποτρέπει από την υπερκατανάλωση λόγω περιορισμού και μας βοηθά να μειώνουμε τις πιθανότητες για εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων και καρκίνου. Ας απολαύσουμε λοιπόν χωρίς τύψεις αυτό το αγαπημένο σε όλους μας τρόφιμο μέσα στα πλαίσια μια ισορροπημένης διατροφής, αξιοποιώντας τις ευεργετικές του ιδιότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δασκαλε Νιωτη ευχαριστω για την συμμετοχη σου. Σταυρουλα πολυ χαιρομαι που σε βλεπω στην συχνοτητα του ΑΜΑΝΠΙΑΡΕ! θα τα λεμε που τακτικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλημέρα σε όλους παιδιά ! όμορφη ημέρα να έχετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η τραγική ειρωνεία με το φονικό Smart...

    Eϊναι από τα απίστευτα παιχνίδια της μοίρας. Ο οδηγός που σκόρπισε πριν λίγο καιρό το θάνατο στην Πέτρου Ράλλη όταν το αυτοκίνητό του έπεσε πάνω σε ανθρώπους που περίμεναν στη στάση, ισχυρίζεται ότι παλιά είχε σχέση με την 24χρονη που ακρωτηριάστηκε και αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλημερα σε όλους πολύ χαίρομαι που είμαστε πάλι μια παρέα μόνο που λειπει η Έφη οποιος έχει τηλ την παίρνει να είμαστε όλοι εδώ .τώρα που χειμωνιάζει θα τα λέμε συχνά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλημερα φιλοι εαν θελει καποιος να βαλει αγγελια οτιδηποτε αφορα ας την ανακοινωσει αρκει να μην ειναι διαφημιστικου χαρακτηρα. Καλημερα Νιωτη Σταυρουλα Λουκα Βετα νασται καλα Οτι θελετε εδω το γραφετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΔΩ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ ΟΤΙ ΝΕΟ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Η ανακάλυψη του λαμπτήρα πυρακτώσεως συνήθως αποδίδεται στον Τόμας Έντισον, ο οποίος έλαβε και το σχετικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στις 27 Ιανουαρίου του 1880. Ωστόσο, οι προσπάθειες για την υλοποίηση αυτής της ιδέας είχαν ξεκινήσει πολλά χρόνια νωρίτερα και από διάφορους ερευνητές.

    Τα πρώτα αξιόλογα πειράματα έγιναν στη δεκαετία του 1860 από τον άγγλο φυσικό και χημικό Τζόζεφ Σουάν, ο οποίος επεδίωξε να κατασκευάσει λάμπες με νήμα άνθρακα, αλλά η επιτυχία είχε μικτή διάρκεια, αφού έπειτα από μερικά λεπτά το νήμα καταστρεφόταν. Δεκαοκτώ χρόνια αργότερα, αποφάσισε να επαναλάβει τα πειράματά του, αξιοποιώντας μία νέα εφεύρεση, την αντλία υψηλού κενού. Ο Σουάν παρουσίασε την ηλεκτρική του λάμπα το 1879, αλλά διαπίστωσε ότι είχε αργήσει λίγο...

    Μόλις λίγους μήνες νωρίτερα, ο Τόμας Έντισον είχε υποβάλει αίτηση ευρεσιτεχνίας για έναν όμοιο λαμπτήρα κενού. Την πρωτοχρονιά του 1879 παρουσίασε μια συστοιχία από 50 λαμπτήρες, οι οποίες έπαιρναν ρεύμα από μια γεννήτρια συνεχούς ρεύματος. Τρία χρόνια αργότερα άρχισε τη βιομηχανική παραγωγή τους στο ιδιόκτητο εργοστάσιο «Edison Lamp Company» στο Νιου Τζέρσεϊ, το οποίο είχε συγκροτήσει με ξένες χρηματοδοτήσεις. Στο μεταξύ, αντικατέστησε το νήμα άνθρακα από σκληρές ίνες γιαπωνέζικου μπαμπού.

    Ο Σουάν είχε αρχίσει την κατασκευή λαμπτήρων στη Μ. Βρετανία από το 1880, επιλέγοντας ως νήμα πυρακτώσεως ίνες βαμβακιού, επεξεργασμένες με άνθρακα.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πέντε αλλοδαποί κρατούμενοι τραυματίστηκαν στη διάρκεια συμπλοκής στο προαύλιο των φυλακών του Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα.
    Τραυματίες είναι τέσσερις υπήκοοι Νιγηρίας ηλικίας 40, 41, 45 και 46 ετών και ένας υπήκοος Σομαλίας ηλικίας 31 ετών.


    Όλοι τους διακομίσθηκαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας για την παροχή πρώτων βοηθειών. Ο 45χρονος υπήκοος Νιγηρίας παρέμεινε για νοσηλεία, καθώς φέρει πιο σοβαρό τραύμα στο πόδι από μαχαίρι σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΜΠΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γεια σου Γιώργο καλός ήλθες στην ομάδα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Kκαλησπέρα φίλε Γιώργο όταν μπορείς να να γράφεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ!.........1 -Η χειραψία εξαπλώθηκε ως χειρονομία τον Μεσαίωνα, ώστε οι άνθρωποι που συναντιούνται να δείχνουν ότι δεν είναι οπλισμένοι.

    2 - Οι επιστήμονες λένε ότι όσο πιο πολύ ονειρεύεσαι, τόσο μεγαλύτερο είναι το IQ σου.

    3 -Υπάρχουν τουλάχιστον 14 διαφορετικά είδη πάγου.
    4 -
    Το καθαρό χρυσάφι είναι τόσο μαλακό που μπορείς να το πλάσεις με τα χέρια.


    5 - Το τσιγάρο διαδόθηκε κατά το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα. Ήταν ελαφρύ και μικρό σε μήκος.

    ΑΥΤΑ ετσι να μην ξεχνιομαστε καλο βραδυ φιλοι μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. πολύ σωστά κυρία Βέτα !! να μας γραφείς όταν μπορείς, εγω τρίτη και παρασκευή τα Απογεύματα χορεύω στο σύλλογο μου, έρχομαι πάντα βράδυ , κάλο ξημερωμα παιδιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Στην απομόνωση την έβαλαν οι γιατροί...



    Με υψηλό πυρετό, έντονο βήχα και αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκε πολύ γνωστή ηθοποιός στο νοσοκομείο με τους γιατρούς να την βάζουν σε καραντίνα και να ακολουθούν θεραπεία για ιό Έμπολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλημέρα παιδιά!!! αυτό είναι τρομερό αν;; αληθεύει κινδυνεύουμε όλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μια ομορφη δημιουργική ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Νεα αρρωστεια μας κουβαλησαν.....προσοχη θελει αλλα δεν πιστευω να φτασει και εδω σε μας! Καλημερα παιδια ευχομαι καλη Τεταρτη! Τα νεα μας περιμενουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλημερα σε Νιωτη, Βετα, Λουκα, Σταυρουλα, Γιωργο Βλαχο, Και στον Φωτη που δεν εχει φανει ακομη αν και το ξερει οτι ειμαστε παλι κοντα. Γνωριζω ομως οτι εχει δουλειες και τρεξιματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΚΑΛΗΜΕΡΑ Μια ακόμα άγνωστη σελίδα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ήρθε στην επιφάνεια μόλις χθες, με την ανακοίνωση της ΝΟΑΑ των ΗΠΑ ότι εντοπίστηκε τόσο το γερμανικό υποβρύχιο U576, όσο και το τάνκερ Bluefields, τα οποία βυθίστηκαν σε μια επική ναυμαχία στις 15 Ιουλίου του 1942, στα ανοιχτά του ακρωτηρίου Χάττερας. Η μάχη του Ατλαντικού μαινόταν εκείνη την περίοδο και οι αρμόδιοι της Ατμοσφαιρικής και Ωκεάνιας Διοίκησης των ΗΠΑ κατάφεραν να βρουν τα λείψανα της ναυμαχίας στο βυθό. ΦΙΛΟΙ..ΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ξεραμε βρηκαν λεει υποβρυχιο μετα απο 75 χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ξερει κανεις να μου πει τι διαφορα εχουν τα ωμα απο τα ψημενα φυστικια η αμυγδαλα? Βρησκω διαφορα οτι τα ωμα ειναι καλυτερα. Και επισης τα ζυμαρικα σικαλεως ειναι καλυτερα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι χημικές μεταβολές που παρατηρούνται κατά τη διαδικασία του καβουρδίσματος ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα και το «προετοιμάζουν» για την αλλεργική αντίδραση.
      Η μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Allergy and Clinical Immunology αναφέρει πως είναι πιθανότατα η πρώτη φορά που εντοπίζεται μια προφανής αιτία της διατροφικής αλλεργίας στα φιστίκια.
      Αν και τα ευρήματα των ερευνητών βασίστηκαν σε δοκιμές σε ποντίκια, η αντίδραση του ανοσοποιητικού στα ψημένα φιστίκια φάνηκε να είναι πολύ πιο ισχυρή σε σύγκριση με τον ωμό ξηρό καρπό.

      Διαγραφή
    2. Ο όρος «ολική άλεση» σημαίνει ότι όλα τα μέρη του σπόρου διατηρούνται κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας. Τα δημητριακά ολικής αλέσεως εκτός από το ότι αποτελούν πηγή φυτικών ινών, περιέχουν επίσης και άλλα θρεπτικά συστατικά τα οποία δρουν από κοινού και βοηθούν στην πρόληψη πολλών νοσημάτων. Πιο συγκεκριμένα, το εξωτερικό στρώμα του σπόρου ( ο φλοιός) περιέχει σε υψηλή περιεκτικότητα φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β (θειαμίνη, νιασίνη, ριβοφλαβίνη, πυριδοξίνη και παντοθενικό οξύ) και μέταλλα (σίδηρος, ψευδάργυρος και χαλκός). Το μέσα στρώμα του σπόρου (εδοσπέρμιο) που αποτελεί το 80% του σπόρου περιέχει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και μικρές ποσότητες βιταμινών Β. Το τρίτο στρώμα που είναι ο «πυρήνας» ή «έμβρυο» είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά συμπεριλαμβανομένων μεταλλικών στοιχείων, βιταμινών Β, βιταμίνης Ε και φυτοθρεπτικών συστατικών (φυτοοιστρογόνα, φυτικό οξύ, φαινολικές ενώσεις). Τα τελευταία έχει βρεθεί ότι διαθέτουν αντικαρκινικές ιδιότητες.

      Διαγραφή
  37. Φιλε Λουκα ο βοτανολογος μας Νιωτης θα σου απαντησει σε αυτο που ρωτας. Αναμενε σχολια του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μεσημέρι φίλοι μου εδώ είμαι για οποιοδήποτε θέμα να με ρωτάτε

      Διαγραφή
  39. AΛHΘEIA
    Προϊόντα ολικής άλεσης είναι μόνον όσα παρασκευάζονται από μη αποφλοιωμένα δημητριακά.
    Όταν τα δημητριακά αλέθονται μαζί με το φλοιό τους, δίνουν αλεύρι που λέγεται «ολικής άλεσης». Aπό το αλεύρι αυτό παρασκευάζονται τα προϊόντα ολικής άλεσης, που μπορεί να είναι ψωμί, αρτοσκευάσματα (κουλουράκια, μπισκότα, φρυγανιές κ.ά.) και μακαρόνια. Aλεύρι ολικής άλεσης μπορεί να γίνει από το σιτάρι, το κριθάρι, τη σίκαλη, τη βρόμη, το καλαμπόκι αλλά και από το ρύζι, από το οποίο παίρνουμε ρυζάλευρο.

    AΛHΘEIA & ΨEMA
    Tο μαύρο ψωμί είναι ολικής άλεσης
    Tο σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί να γίνει μαύρο ψωμί αν δεν περιέχει ένα ποσοστό (τουλάχιστον 15-20%) από αλεύρι ολικής άλεσης. Aπό τη στιγμή όμως που οι φούρνοι δεν είναι όλοι υποχρεωμένοι να ακολουθούν τις ίδιες αναλογίες, είναι λογικό να υπάρχει διαφοροποίηση από φούρνο σε φούρνο.

    ΨEMA
    Tα προϊόντα ολικής άλεσης γίνονται όλα από τον ίδιο τύπο αλευριού
    Tο αλεύρι ολικής άλεσης χωρίζεται σε διάφορους τύπους, ανάλογα με το ποσοστό του πίτουρου που υπάρχει σε αυτό. Όταν το δημητριακό αλέθεται ολόκληρο (με όλο του το πίτουρο), το αλεύρι που προκύπτει λέγεται «τύπου 100%». Aν κατά την άλεση του δημητριακού αφαιρεθεί μέρος του πίτουρου, προκύπτει αλεύρι 95% ή 90% κλπ. Aν είναι λιγότερο από 85%, δεν είναι πλέον αλεύρι ολικής άλεσης, αλλά λευκό αλεύρι διαφόρων τύπων (ενδεικτικά αναφέρουμε ότι από αλεύρι 55% γίνεται το ψωμί πολυτελείας). Ένα προϊόν ολικής άλεσης μπορεί να γίνει από διαφορετικού τύπου αλεύρι, ανάλογα με το διατροφικό και γευστικό αποτέλεσμα που θέλουμε να πετύχουμε.

    AΛHΘEIA
    Tα προϊόντα ολικής άλεσης είναι πιο πλούσια σε βιταμίνες
    Tα προϊόντα ολικής άλεσης είναι όντως πιο πλούσια σε βιταμίνες της ομάδας B (υπεύθυνες για την εύρυθμη λειτουργία του νευρικού συστήματος) σε σχέση με τα προϊόντα από λευκό αλεύρι. Aυτό συμβαίνει γιατί οι βιταμίνες βρίσκονται κυρίως στο πίτουρο των δημητριακών, το οποίο στο αλεύρι ολικής άλεσης δεν αφαιρείται. Eνδεικτικά αναφέρουμε ότι μία φέτα λευκό ψωμί περιέχει 0,118 χιλιοστόγραμμα θειαμίνη (βιταμίνη B1) και 0,085 χιλιοστόγραμμα ριβοφλαβίνη (βιταμίνη B2). Aντίστοιχα, μία φέτα ψωμί ολικής περιέχει 0,139 χιλιοστόγραμμα θειαμίνη και 0,104 χιλιοστόγραμμα ριβοφλαβίνη.

    AΛHΘEIA
    Δεν μπορούν όλοι να συμπεριλάβουν στη διατροφή τους προϊόντα ολικής άλεσης
    Tα προϊόντα ολικής άλεσης είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες έχουν το μειονέκτημα ότι σε μεγάλες ποσότητες δεσμεύουν τα ανόργανα στοιχεία (σίδηρος, ασβέστιο κλπ.) και τα εμποδίζουν να απορροφηθούν από τον οργανισμό. Eπομένως, αν κάποιος έχει -για παράδειγμα- σιδηροπενική αναιμία (δηλαδή έλλειψη σιδήρου), θα πρέπει να περιορίσει τις φυτικές ίνες, ώστε να μπορεί να απορροφήσει όσο το δυνατόν περισσότερο σίδηρο από τις τροφές του. Σε αυτήν την περίπτωση τα προϊόντα ολικής άλεσης δεν ενδείκνυνται. Tο ίδιο ισχύει και για όσους έχουν οστεοπόρωση ή κάποια άλλη ασθένεια που οφείλεται σε έλλειψη κάποιου ανόργανου στοιχείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Η ζωή δεν σου δίνει πάντα αυτό που θέλεις για να είσαι ευτυχισμένος.Πρέπει να περάσεις δυστυχίες για να εκτιμήσεις αυτά που σου έχει ήδη δώσει.
    Στη ζωή τα πάντα είναι γραμμένα,εμείς απλά τα υπογράφουμε.
    Η ζωή είναι μια κλωστή,όσο ισορροπείς... ζείς,όσο κρέμεσαι...υποφέρεις,αν πέσεις...προσπαθείς ξανά να ανεβείς,μα όταν κοπεί ,τότε δεν υπάρχει πλέον γυρισμός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Δείτε το δελτίο

    Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίο και τις πρωινές ώρες στα δυτικά και νότια της χώρας θα είναι κατά τόπους ισχυρές, αναμένουμε την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014. Τη νύχτα και τις πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας.

    Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 1 έως 18 στη βόρεια Ελλάδα, 5 έως 20 στη δυτική Ελλάδα, 11 έως 21 στο βόρειο Αιγαίο και από 15 έως 24 και τοπικά 26 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Καλημέρα φίλοι μου, από σήμερα βροχές και χιόνια στα ορεινά έρχονται να προσέχετε την υγειά σας όμορφη ημερα να έχετε όλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Καλημέρα Δάσκαλε καλημέρα σε όλοι την παρέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Καλημερα σας φιλοι κι ας εχουμε βροχερο καιρο. Εχθες ο Ολυμπιακος αν και λιγο τυχερος κερδισε 1-0 την μεγαλη κυρια του Ιταλικου πρωταθληματος Γιουβεντους και απεδειξε ποσο σοβαρη ομαδα ειναι. Εφερε ποντους στην Ελλαδα, συνγχαρηρητηρια! Νασται ολοι καλα θα μιλησουμε στην πορεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή