Σάββατο, 4 Οκτωβρίου 2014

ΚΟΣΜΟΣ. Για οσους δεν γνωριζουν σημερα ειναι ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΖΩΩΝ!....

ΣΗΜΕΡΑ... Σάββατο 4 Οκτωβρίου, γιορτάζεται παγκοσμίως η Ημέρα αφιερωμένη στην Προστασία των Ζώων. Και όμως φαίνεται πως αυτή η ημέρα δεν σημαίνει το παραμικρό για κάποιους. Πριν λίγες μέρες o Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» δέχτηκε καταγγελία από ένα Άγγλο που διαμένει στα Χανιά,ότι σε ερημική και ακατοίκητη περιοχή κοντά στο Γαλατά Χανίων υπάρχουν δύο αλυσοδεμένα σκυλιά που χρήζουν άμεσης επέμβασης γιατί ζουν σε τραγικά άθλιες συνθήκες και το ένα είναι σοβαρά άρρωστο.
 Με την συνοδεία του καταγγέλοντα, μέλη του Συλλόγου πήγαν στην περιοχή και έμειναν άναυδοι με αυτά που είδαν. Όπως αναφέρουν οι ίδιοι «το θέαμα ήταν σοκαριστικό και αυτόματα η σκέψη που πέρασε από το μυαλό μας ήταν ότι πρόκειται για ένα σύγχρονο «Κωσταλέξι¨ σκύλων. Υπήρχαν δύο σκύλοι, ο ένας νεαρός σε ηλικία και εξαιρετικά αδύνατος,με πληγές στα αυτιά του,έξω από ένα μισογκρεμισμένο κτίριο,χωρίς κατάλυμα….
Συνηθισμένη εικόνα στην Κρήτη. Το σοκ όμως μας το προκάλεσε η κατάσταση του άλλου ζώου. Βρισκόταν μέσα στα χαλάσματα, με μια αλυσίδα κρεμασμένη από ψηλά που δεν του έδινε το περιθώριο να κουνηθεί.Τα μάτια του ήταν γεμάτα τρόμο,μόλις μας είδε κουλουριάστηκε και κόλλησε όσο κοντύτερα στον τοίχο μπορούσε και άρχισε να τρέμει ολόκληρο.
Παρόλα αυτά δεν έδειξε καμμία διάθεση επιθετικότητας. Ο χώρος γεμάτος ποντίκια και περιττώματα και αυτό είχε σκάψει ένα λαγούμι.Το σώμα του δε,ήταν γεμάτο πληγές και ήταν εξαιρετικά αδύνατο.Λίγες φορές στη ζωή μας αντικρύσαμε τόσο τρομαγμένα μάτια.Δεν υπήρχε ίχνος φαγητού,πάρα μόνο ένα μπολ με ελάχιστο βρώμικο νερό. Το ζώο μεταφέρθηκε σήμερα στο κτηνιατρείο του κυρίου Ξηρουχάκη.
Οι εξετάσεις του θα βγουν τη Δευτέρα.Ζητάμε φιλοξενία για το σκυλάκι αυτό μέχρι να μπορέσει να αποκτήσει την εμπιστοσύνη του στους ανθρώπους.Οι εικόνες και το ρεπορτάζ της Νέας Τηλεόρασης Κρήτης μιλούν από μόνες τους. Ο «ιδιοκτήτης» δεν έχει εντοπιστεί ακόμη,καθώς η περιοχή είναι ερημική,αλλά η αστυνομία δεν έχει σταματήσει τις προσπάθειες. Δεν υπήρχε τίποτα να φυλάξουν εκεί και αναρωτιόμαστε για τη σκοπιμότητα της ύπαρξής τους σε αυτό το χώρο….τα χαλάσματα αυτά δεν έχουν ούτε καν…αρχαιολογική αξία….»

1 σχόλιο:

  1. οποίος δεν αγάπα ; τα ζώα δεν αγαπά και τον εαυτό του και την ιδία της ζωή του

    ΑπάντησηΔιαγραφή