Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. «Θρίλερ» στον Τάφο της Αμφίπολης: απαντήσεις για το τρίτο πρόσωπο στο ψηφιδωτό...

«Θρίλερ» στον Τάφο της Αμφίπολης: απαντήσεις για το τρίτο πρόσωπο στο ψηφιδωτόΕνημέρωση στους δημοσιογράφους θα πραγματοποιήσει αύριο στο Μουσείο της Αμφίπολης η υπεύθυνη τύπου, Άννα Παναγιωταρέα αναφορικά με την πορεία των ανασκαφών στον τάφο της Αμφίπολης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού. Ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα δοθούν στη δημοσιότητα φωτογραφίες με την πλήρη εικόνα του εντυπωσιακού ψηφιδωτού του τάφου της Αμφίπολης και έτσι θα δοθούν απαντήσεις για το «τρίτο πρόσωπο» που εκτιμάται ότι κρύβεται στο δάπεδο.
 Όπως ανέφερε η γενική γραμματέας του υπουργείου, Λίνα Μενδώνη «Τις επόμενες ώρες θα ξέρουμε τα πάντα για το ψηφιδωτό, καθώς θα παρουσιαστεί ολόκληρο». Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό parapolitika 90,1, έδωσε τις δικές τις εκτιμήσεις για το ποιος ή ποια “κρύβεται” στο ψηφιδωτό, καθώς είπε «Πιθανότατα το τρίτο πρόσωπο στο ψηφιδωτό του τάφου της Αμφίπολης να είναι γυναίκα και να είναι η Περσεφόνη. Κι εγώ εκτιμώ ότι είναι μια γυναικεία μορφή και πιθανότατα είναι η Περσεφόνη, ωστόσο μπορεί να έχουμε κάνει και λάθος. Πρέπει να περιμένουμε».
 Η κυρία Μενδώνη πρόσθεσε: «Τις επόμενες ώρες θα έχει ολοκληρωθεί η παράσταση του ψηφιδωτού. Θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε κάτι περισσότερο απ΄ όσα μέχρι σήμερα έχουμε αντιληφθεί. Η ανασκαφική έρευνα χρειάζεται χρόνο και όλοι πρέπει να έχουμε υπομονή». Σχετικά με τον ένοικο του τάφου της Αμφίπολης η κ. Μενδώνη ανέφερε ότι: «Είναι πρώιμο να πούμε ότι ο τάφος είναι της οικογένειας του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ίσως κάποτε να πήγε κι εκεί το πτώμα του. Δεχόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά η ανασκαφή είναι αυτή που θα δώσει τα πραγματικά στοιχεία. Η κάθε ερμηνεία χρειάζεται προσοχή και δεν μπορούμε να την ερμηνεύσουμε αν δεν έχουμε όλα τα δεδομένα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου