Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ. Οι Σέρβοι ζητούν στα χαρτιά τον αγώνα με την Αλβανία..

Οι Σέρβοι ζητούν στα χαρτιά τον αγώνα με την ΑλβανίαΑνακοίνωση με την οποία ρίχνει τις ευθύνες στην αλβανική πλευρά και ζητάει από την Ουέφα να κατοχυρώσει το ματς με 3-0, στα χαρτιά, υπέρ της Σερβίας, εξέδωσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της γειτονικής χώρας. «Η πρόκληση προήλθε από τους αντίπαλους, όταν άρχισε να εισέρχεται η σημαία της ανύπαρκτης “Mεγάλης” Αλβανίας, η οποία προσβάλλει τα αισθήματα όλων των πολιτών της Σερβίας, του Μαυροβούνιου, της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας. Η εμφάνιση της σημαίας είναι μια καλά σχεδιασμένη πολιτική πράξη και θα αποδειχθεί ότι ήταν ο μόνος και κύριος λόγος για τη μετέπειτα διακοπή του αγώνα.
 Όταν ο διαιτητής Μάρτιν Άτκινσον σταμάτησε προσωρινά το παιχνίδι, ήταν μια σαφής ένδειξη ότι ήθελε να συνεχιστεί, κάτι που θέλαμε κι εμείς, αλλά οι παίκτες της Αλβανίας προκάλεσαν με την επιθετική και σωματική επίθεση προς τον Στέφαν Μίτροβιτς, όταν προσπάθησε να μαζέψει τη σημαία» σημειώνεται στην ανακοίνωση των Σέρβων. Παράλληλα η ποδοσφαρική ομοσπονδία της Σερβίας ευχαριστεί «τον τεράστιο όγκο των οπαδών που έμειναν στη θέση τους», ενώ για αυτούς που εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο κι επιτέθηκαν στους παίκτες της Αλβανίας, τονίζει πως «υπέκυψαν στην πρόκληση και ήθελαν ένα μόνο, να αφαιρεθεί η σημαία». Στη συνέχεια η ανακοίνωση αναφέρει: «Προκειμένου να βγει κερδισμένο το ποδόσφαιρο προτείναμε κάποιες επιλογές στους Αλβανούς:
 1. Να συνεχιστεί ο αγώνας με απόφαση του διαιτητή και του παρατηρητή.
 2. Να εκκενωθούν οι κερκίδες.
 3. Ο αγώνας να αναβληθεί και να επαναληφθεί την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου. Σε κάποιες από τις προτάσεις μας υπήρξε πλήρη συμφωνία από τους διαιτητές κι άλλους αξιωματούχους, αλλά βρήκαμε την άρνηση των παραγόντων και του αρχηγού της εθνικής ομάδας της Αλβανίας, Λόρικ Τσάνα». Επίσης οι Σέρβοι επισημαίνουν ότι κατά τα διάρκεια του αγώνα «δεν κάηκε καμία αλβανική σημαία, ούτε υπήρξε πανό με προσβλητικό περιεχόμενο.
 Και καταλήγουν: «Σε αυτή τη βάση εκτιμούμε ότι οι άμεσοι ένοχοι για τη διακοπή του αγώνα είναι οι Αλβανοί και αναμένουμε ότι η UEFA και τα πειθαρχικά όργανα να καταχωρήσουν τον αγώνα με 3-0 υπέρ της Σερβίας. Ήταν μια προμελετημένη τρομοκρατική επίθεση ενάντια στα συμφέροντα της Δημοκρατίας της Σερβίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου