Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014

ΕΛΛΑΔΑ. Απύθμενη θλίψη στις κηδείες των τριών παλικαριών σε Βόλο και Πάτρα!

Ράγισαν και οι πέτρες στις κηδείες των τριών παλικαριών σε Βόλο και Πάτρα! - Οδυρμός στο τελευταίο αντίοΣε κλίμα βαθιάς οδύνης και υπό την επήρεια ακόμη του σοκ που προκάλεσε ο χαμός τους, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι είπαν σήμερα το τελευταίο αντίο στους δυο λοχίες που χθες, έχασαν με τόσο τραγικό τρόπο τη ζωή τους, στο πεδίο βολής Γλαφυρών, στη διάρκεια άσκησης βαρέων όπλων, όταν έσκασε πυροσωλήνας όλμου. Ίδιο κλίμα και στην Αχαϊα που αποχαιρετούσε ένας 19χρονος δεκανέας από την Αχαΐα.
 Βουβός ήταν ο πόνος στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου στο τελευταίο αντίο στους επαγγελματίες οπλίτες, λοχία Αναστάσιο Μεζάλα, 34 χρονών, κάτοικο Βόλου, με καταγωγή από την Αθήνα, παντρεμένο και πατέρα ενός βρέφους 9 μηνών και στον λοχία Γεώργιο Ορφανίδη, 33χρονών, κάτοικο Βόλου, με καταγωγή από τις Σέρρες, παντρεμένο και πατέρα δύο παιδιών 4,5 και 2,5 χρονών. Στρατιωτικές τιμές αποδόθηκαν από άγημα Πεζοναυτών, ενώ παραβρέθηκε και ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χρ. Μανωλάς καθώς και εκπρόσωποι κομμάτων αλλά και των τοπικών αρχών. Όταν τα δύο φέρετρα σκεπασμένα με την γαλανόλευκη βγήκαν από την εκκλησία οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε δυνατά χειροκροτήματα, αποτίοντας έτσι ύστατο φόρο τιμής στους αδικοχαμένους νέους.
 Θρήνος και στην Πάτρα Στην Πάτρα, κατάμεστος ήταν ο ναός από φίλους και παλιούς συμμαθητές του 19χρονου Φώτη. Η κηδεία του άτυχου οπλίτη έγινε παρουσία του πρώτου υπαρχηγού του ΓΕΣ αντιστρατήγου Νικόλαου Δεβετζή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου