Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. Σπάει ρεκόρ το διοξείδιο του άνθρακα...

6E89550BB1BA32A3C02C7746986F6933.jpgΠαρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση των ρύπων στην ατμόσφαιρα, από τη στιγμή που οι ωκεανοί και τα δάση δεν μπορούν να απορροφήσουν τεράστιες ποσότητες SHARES Τη μεγαλύτερη έως τώρα συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα διαπίστωσαν οι επιστήμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας.
 Σύμφωνα με τη μελέτη, παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση των ρύπων στην ατμόσφαιρα, από τη στιγμή που οι ωκεανοί και τα δάση δεν μπορούν να απορροφήσουν τεράστιες ποσότητες. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα φυτά, το έδαφος και η θάλασσα απορροφούν ολοένα και λιγότερες εκπομπές ρύπων και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να επιταχυνθεί η κλιματική αλλαγή. Τα αρνητικό είναι ότι ακόμα και αν μειωθούν οι εκπομπές ρύπων από τις ανθρώπινες δραστηριότητες κατά 80%, βελτίωση στο κλίμα δεν θα έχει ο πλανήτης έως το 2100.
 Σχετικά Άρθρα Τα αέρια του θερμοκηπίου αυξάνονται με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 30 ετών Ευρωβαρόμετρο: Περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένοι παρά την κρίση οι Ευρωπαίοι Tags: διοξείδιο του άνθρακα, ρύποι, ατμόσφαιρα, κλιματικές αλλαγές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου