Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΙΕΘΝΗ. Βομβαρδίζουν θέσεις τζιχαντιστών!...

Αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Τρίτης ένα μπαράζ αεροπορικών επιδρομών πλήττοντας θέσεις των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Χαλιφάτου στο έδαφος της Συρίας, όπως μετέδωσε το CNN.
 Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στόχος των ΗΠΑ ήταν η πόλη Ράκκα, την οποία οι τζιχαντιστές έχουν ανακηρύξει ως «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Χαλιφάτου. Φέρονται να έχουν χτυπηθεί τουλάχιστον 20 θέσεις τζιχαντιστών: Τα μαχητικά αεροσκάφη χτύπησαν κτήρια τα οποία φέρονται να χρησιμοποιούν σαν βάσεις τους οι τζιχαντιστές. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι μαχητές του Ισλαμικού Χαλιφάτου διέταξαν την εκκένωση των κτηρίων.
 «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις και τα συμμαχικά κράτη έχουν αναλάβει στρατιωτική δράση εναντίον των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία χρησιμοποιώντας μια δύναμη πυρός που αποτελείται από μαχητικά και βομβαρδιστικά αεροσκάφη καθώς και πυραύλους Tomahawk» δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου αντιναύαρχος Τζον Κίρμπι. «Δεδομένου ότι οι επιχειρήσεις αυτές βρίσκονται σε εξέλιξη, δεν είμαστε σε θέση να παράσχουμε περισσότερες λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή» συμπλήρωσε.
 Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του CNN, τα συμμαχικά κράτη που δεν κατονόμασε ο Κίρμπι και τα οποία συμμετέχουν στις επιδρομές είναι η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ, το Μπαχρέιν και η Ιορδανία. Στόχος των επιθέσεων είναι ο αιφνιδιασμός προκειμένου να μην μπορέσουν να ανασυνταχθούν σύντομα οι δυνάμεις του Ισλαμικού Χαλιφάτου. Το δίκτυο Step Agency News μετέδωσε βίντεο από τους βομβαρδισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου