Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΑΙΔΕΙΑ. Απίστευτες αλλαγές στα σχολεία: σε ποιες ειδικότητες θα ανατίθενται τα μαθήματα...

Απίστευτες αλλαγές στα σχολεία: σε ποιες ειδικότητες θα ανατίθενται τα μαθήματαΣυνεχόμενες αλλαγές φαίνεται πως κάνει το Υπουργείο Παιδείας σε σχέση με τις Α” και Β” αναθέσεις στα σχολεία, μέχρι κάποια στιγμή να επιτύχει τις… σωστές! Κι ενώ, μετά τον σάλο, για τις αναθέσεις μαθημάτων, όπως αρχαίων και ιστορίας, σε ειδικότητες, που καμία σχέση δεν είχαν με το αντικείμενο, όπως ξενόγλωσσων καθηγητών και Θεολόγων, το Υπουργείο Παιδείας φαίνεται πως – εν μέρει – συνετίστηκε! Έτσι λοιπόν, με τα νέα δεδομένα οι αλλαγές στις αναθέσεις των μαθημάτων έχουν ως εξής:
 Φυσική Αλλαγή είχαμε ως προς την ανάθεση στο μάθημα της Φυσικής σε όλες τις τάξεις γυμνασίων, λυκείων και ΕΠΑΛ. Πλέον, θα ανατίθεται ως Α ανάθεση και στους εκπαιδευτικούς της ειδικότητας ΠΕ12.10, Φυσικούς-Ραδιοηλεκτρολόγους. Οι εν λόγω εκπαιδευτικοί δίδασκαν τη Φυσική αλλά με Β ανάθεση. Πλέον θα τη διδάσκουν με Α ανάθεση. Ιστορία Όσον αφορά στο μάθημα της Ιστορίας συγκριτικά με τις οδηγίες που είχε στείλει το Υπουργείο Παιδείας το Σεπτέμβριο του 2013 διαπιστώνουμε ότι ως Α ανάθεση στα Γυμνάσια το έχουν πέρα από τους φιλολόγους και οι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ33, που είναι απόφοιτοι του τμήματος Μεθοδολογίας Ιστορίας και Θεωρίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
 Επίσης, για ακόμη μια χρονιά το μάθημα δίνεται ως Β ανάθεση σε ξενόγλωσσους εκπαιδευτικούς στο Γυμνάσιο αν και η περσινή απόφαση έλεγε για το σχολικό έτος 2013-14. Στις τάξεις Α και Β Λυκείου το μάθημα της Ιστορίας δίνεται ως ανάθεση και στους εκπαιδευτικούς της ειδικότητας ΠΕ33. Ως Β ανάθεση δε δίνεται φέτος στους ξενόγλωσσους εκπαιδευτικούς αλλά δίνεται στους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ10-Κοινωνιολόγοι καθώς και ΠΕ13-Νομικών,Πολιτικών Επιστημών. Μαθηματικά Αλλαγή είχαμε ως προς τους εκπαιδευτικούς που μπορούν να διδάξουν μαθηματικά στα Γυμνάσια. Εκτός από τους εκπαιδευτικούς της ειδικότητας ΠΕ04 πλέον το μάθημα το έχουν ως Β ανάθεση και οι εκπαιδευτικοί των ειδικοτήτων ΠΕ19-20 με βασικό πτυχίο πληροφορικής. Ελληνικός και Ευρωπαϊκός Πολιτισμός
 Το εν λόγω μάθημα το έχουν πλέον ως Α ανάθεση οι ειδικότητες ΠΕ02, ΠΕ08, ΠΕ33, ΠΕ10,ΠΕ13,ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07. Το προηγούμενο έτος το είχαν ως Α ανάθεση οι ΠΕ02 και ΠΕ08 . Πολιτική Παιδεία Μια αλλαγή είχαμε και στην Πολιτική Παιδεία καθώς πλέον δίνεται ως Β ανάθεση τους φιλολόγους. Ως Α ανάθεση συνεχίζουν να το έχουν οι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ09-Οικονομολόγοι, ΠΕ10-Κοινωνιολόγοι, ΠΕ13-Νομικών και Πολιτικών Επιστημών. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι το μάθημα πιθανόν έχει διαφοροποιηθεί συγκριτικά με το προηγούμενο έτος καθώς πλέον φέρει τον τίτλο Πολιτική Παιδεία και συνοδεύεται από την παρενθετική επεξήγηση (Οικονομία, Πολιτικοί Θεσμοί & Αρχές Δικαίου και Κοινωνιολογία). Βασικές αρχές κοινωνικών επιστημών
 Το εν λόγω μάθημα το έχουν ως Α ανάθεση οι ειδικότητες ΠΕ09,ΠΕ10,ΠΕ13. Πρόκειται για μάθημα προσανατολισμού και δεν δίνεται ως Β ανάθεση σε άλλη ειδικότητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρσι το μάθημα της Κοινωνιολογίας το είχαν ως Α ανάθεση μόνο οι ΠΕ09-Κοινωνιολόγοι ενώ ως Β ανάθεση το είχαν οι φιλόλογοι, οι οικονομολόγοι και οι καθηγητές πολιτικών-νομικών επιστημών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου