Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Λεφτά υπάρχουν Νο 2. Απο τον Κωστα Χαρδαβελλα.

Σύντροφοι εκεί στην Κουμουνδούρου, για φρενάρετε λίγο. Γιατί αρχίζετε να μου θυμίζετε πολύ τον Γιωργάκη, σε εκείνο το κίβδηλο και τόσο ανόητο προεκλογικό «λεφτά υπάρχουν». Λεφτά υπάρχουν Νο 2 Για να δούμε μετά από λίγο ότι όχι μόνο δεν υπάρχουν λεφτά, αλλά χρωστάμε και από πάνω τα μαλλιά της κεφαλής μας.
 Μαθαίνω ότι από σύσκεψη σε σύσκεψη το πάνε εκεί, στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, για να καθορίσουν λέει τι θα υποσχεθεί στο λαό ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, στα εγκαίνια της έκθεσης. Από επιστροφή της 13ης και 14ης σύνταξης, λέει, στους συνταξιούχους, μέχρι επίδομα ανεργίας σε εμπόρους και βιοτέχνες που έκλεισαν τα μαγαζιά τους, επαναπρόσληψη των απολυμένων στο δημόσιο και πολλά άλλα γλυκά και όμορφα, που θα μας κάνουν να ζήσουμε ένα χρυσό όνειρο μέσα σε ένα ροζ συννεφάκι. Μέχρι να έρθουν οι μέλισσες πάλι, η ανελέητη πραγματικότητα που έχει μία και μόνη εικόνα: άδεια κρατικά ταμεία και πλήρης αδυναμία επιστροφής στα παλιά. Άρα;
 Καθρεφτάκια και τσατσάρες για τους ιθαγενείς, αρκεί να μας ψηφίσουν. «Και συ λαέ βασανισμένε μην ξεχνάς» (όχι τον Ωροπό που λέει και το τραγούδι), τον Γιωργάκη που κάποτε μας έλεγε τις ίδιες παπάρες. Ότι λεφτά υπάρχουν για να ικανοποιηθούμε όλοι. Γιατί σιγά σιγά ξαναζούμε εκείνη την αλήστου μνήμης εποχή, καθώς από το Νο 1 του ΓΑΠ «λεφτά υπάρχουν», πάμε στο Νο 2 «λεφτά υπάρχουν» του Αλέξη. Ελπίζω ότι θα επικρατήσουν οι πιο ψύχραιμοι εγκέφαλοι εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα γίνει το ίδιο λάθος με τον Παπανδρέου το 2009.
 Γιατί τελικά όταν υπόσχεσαι κάτι που δεν μπορείς να κάνεις και προσφέρεις στον άλλο την ελπίδα για να τον ρίξεις αμέσως μετά πάλι στο πηγάδι της απελπισίας, όλο αυτό στρέφεται εναντίον σου. Και από εκεί που μπορεί να είσαι πρώτος στις εκλογές, γίνεσαι τελευταίος στις επόμενες. Τα Ζάππεια 1 και 2 και τα «λεφτά υπάρχουν» 1 και 2 δεν παραπλανούν πια αυτόν τον βαθιά υποψιασμένο λαό. Μη σας πω ότι σιχαίνεται κιόλας τα μεγάλα λόγια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου