Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

MEDIA. Έφοδος των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Αστυνομική εισβολή....

Λίγο μετά τις 4.30 τα ξημερώματα, αστυνομικές δυνάμεις με την παρουσία εισαγγελέα, επιχείρησαν στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Μέχρι στιγμής, έχουν γίνει 4 προσαγωγές δημοσιογράφων. O εισαγγελέας ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οκτώ διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν αποκλείσει τις εισόδους του Ραδιομεγάρου, ενώ έχουν αρχίσει και συγκεντρώνονται δημοσιογράφοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.
 Πριν από λίγα λεπτά επικράτησε ένταση έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στην κεντρική είσοδο όπου είναι συγκεντρωμένοι αρκετοί δημοσιογράφοι, με την αστυνομία να προχωρά σε χρήση χημικών. Με τη συνδρομή των αστυνομικών δυνάμεων εξετάζονται όλοι οι χώροι του Ραδιομεγάρου ΕΡΤ προκειμένου να γίνει πλήρης εκκένωση του κτιρίου. Σύμφωνα με μήνυμα των εργαζομένων στο Twitter, έχει διακοπεί η αναμετάδοση εκπομπής της ΕΡΑ. Η εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΕΡΤ, Μάχη Νικολάρα, ανέφερε πως έχουν γίνει τέσσερις προσαγωγές στη ΓΑΔΑ.
 Έξω από το Ραδιομέγαρο βρίσκονται η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου, και ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Κ. Σαββίδης. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών προκειμένου να απομακρύνουν το συγκεντρωμένο πλήθος. Η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της λεωφόρου Μεσογείων έχει διακοπεί. Η είσοδος στο κτίριο της Αγίας Παρασκευής έχει απαγορευτεί και οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται εντός του προαυλίου και στην είσοδο του Ραδιομεγάρου. Τα προεδρεία ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ, που ζητούν να τους επιτραπεί να είναι παρόντες στην καταμέτρηση.
 Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχει δοθεί σχετική. Παράλληλα, εργαζόμενοι της ΕΡΤ και συνδικαλιστές καλούν τον κόσμο να μεταβεί στο ραδιομέγαρο για να εκδηλώσει τη συμπαράστασή του και να διαμαρτυρηθεί για την επέμβαση. Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επιτρέπουν σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν φτάσει στο σημείο, να περάσουν προς το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Οι βουλευτές δείχνουν τις βουλευτικές τους ταυτότητες στις δυνάμεις των ΜΑΤ, ωστόσο δεν τους επιτρέπεται η πρόσβαση. Αυτή την ώρα γίνεται η καταγραφή από τον εισαγγελέα και οι αστυνομικές δυνάμεις κινηματογραφούν τον χώρο. Αυτή την στιγμή, δεν υπάρχει πλέον κανείς εργαζόμενος μέσα στο ραδιομέγαρο εκτός από τον εισαγγελέα, την αστυνομία και εκπρόσωπο των εργαζομένων και γίνεται καταμέτρηση των μηχανημάτων. Στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ μπήκαν λίγο πριν τις 7.30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βούτσης, Στρατούλης, Καραγιαννίδης και Μαντάς, οι οποίοι ζήτησαν να είναι παρόντες στην καταμέτρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου