Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

ΚΟΣΜΟΣ. Ινδία: 7 νεκροί ελέφαντες έπειτα από σιδηροδρομικό ατύχημα!......

Συνολικά επτά ελέφαντες σκοτώθηκαν από επιβατηγό τρένο στην ανατολική Ινδία. Μια αγέλη από περίπου 40 ελέφαντες διέσχιζε τις σιδηροδρομικές γραμμές στη δυτική Βεγγάλη, 55 χιλιόμετρα από την πόλη Τζαλπαϊγκούρι, όταν ο οδηγός διερχόμενης αμαξοστοιχίας δεν πρόλαβε να κόψει ταχύτητα, σκοτώνοντας πέντε ενηλίκους και δύο μικρά, ενώ αλλά 10 μέλη της αγέλης τραυματίστηκαν. Το τρένο έτρεχε με περίπου 80 χιλιόμετρα την ώρα. Η σιδηροδρομική σύνδεση διακόπηκε και στο σημείο έσπευσαν δεκάδες πολίτες και αστυνομικοί.
 Ελέφαντες χάνουν τακτικά τη ζωή τους σε σιδηροδρομικά ατυχήματα στην Ινδία. Τον περασμένο Μάιο, πάλι στη Βεγγάλη, σκοτώθηκαν τρεις, ενώ τον Δεκέμβριο του 2012 στην πολιτεία Ορίσα σκοτώθηκαν ένας σιδηροδρομικός υπάλληλος και έξι ελέφαντες έπειτα από πρόσκρουση τρένου με αγέλη. Από το 2010,
 τουλάχιστον 50 ελέφαντες έχουν σκοτωθεί σε παρόμοιες συγκρούσεις, κυρίως στις διαδρομές που διατρέχουν αραιοκατοικημένες περιοχές ανάμεσα σε απομονωμένα χωριά. Ακτιβιστές οργανώσεων υπεράσπισης των ζώων έχουν πολλές φορές εκφράσει τις διαμαρτυρίες τους, ζητώντας από τις Αρχές να επιβάλλουν στις αμαξοστοιχίες να μην κινούνται με περισσότερα από 50 χιλιόμετρα την ώρα στις περιοχές όπου είναι γνωστό ότι ζουν ελέφαντες. Μέχρι στιγμής το αίτημά τους δεν έχει εισακουστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου