Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Σαμαράς: Η Ελλάδα βγαίνει από μία κρίση χωρίς προηγούμενο...

«Στηρίζουμε την προσπάθεια και του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, όχι μόνο για την προεδρία, αλλά και για την οικονομία», τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, που συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
 Ο κ. Σουλτς τόνισε ότι «βλέπουμε έξοδο από το τούνελ στην Ελλάδα», επισημαίνοντας ότι εφόσον επιβεβαιωθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις με στόχο την οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Πρέπει η ελληνική προεδρία να δουλέψει σκληρά και η Ελλάδα βγαίνει από μία κρίση χωρίς προηγούμενο, δήλωσε από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς, προσθέτοντας ότι παρά τις πολύ δύσκολες κοινωνικές συνθήκες υπάρχει αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού αλλά και των Ευρωπαίων εταίρων για ένα κοινό μέλλον για όλους. Ένα μέλλον, είπε, που θα βασίζεται στην αλληλεγγύη, την υπευθυνότητα και την ανάπτυξη. Αναφερόμενος στην ελληνική προεδρία, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι η ελληνική Προεδρία είναι αποφασισμένη να συνεργαστεί πολύ στενά και σε διαβούλευση με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς είναι δημοκρατική υποχρέωσή μας αλλά και σημάδι αλληλεγγύης για όλους μας, όπως ανέφερε. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, συμφωνήθηκε η ανάγκη για πολιτικές αναπτυξιακού χαρακτήρα, η δημιουργία θέσεων απασχόλησης ως πρώτες προτεραιότητες, παράλληλα με περαιτέρω μέτρα ολοκλήρωσης αλλά και μέτρα και πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της κινητικότητας, τη μετανάστευση αλλά και μέτρα για τη θαλάσσια πολιτική.
 Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Ευρωβουλής υπογράμμισε την ανάγκη για τη λήψη μέτρων προς όφελος της ανάπτυξης. Ο πρόεδρος της Ευρωβουλής τόνισε επίσης ότι συμφωνήθηκαν επίσης οι γενικές κατευθύνσεις που θα παρουσιάσει η Ελλάδα στη διάρκεια της Προεδρίας της και ειδικότερα για τους ελέγχους των συνόρων, τη μετανάστευση αλλά και τον επιμερισμό του κόστους σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης. Είπε ακόμα ότι συζητήθηκαν ορισμένα θεσμικά ζητήματα σε σχέση με τις επικείμενες ευρωεκλογές. Ο πρωθυπουργός θα έχει σήμερα κρίσιμα ραντεβού με θεσμικούς παράγοντες της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Αυτή την ώρα έχει συνάντηση με τον Επίτροπο Ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια. Αργότερα, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου