«Το ριζότο θέλει τεχνική και εμπειρία.
Προσπαθήστε το όμως και θα ξετρελάνετε τους καλεσμένους σας» ΥΛΙΚΑ - ½ κιλό μύδια (κατεψυγμένα ή φρέσκα)
- Μεγάλα μύδια με το κέλυφος
- 10 γαρίδες (μέτριο μέγεθος)
- 2 φλιτζ. τσαγιού σπυρωτό ρύζ
- 4-5 ντομάτες (αρκετά ώριμες)
- 2-3 φλιτζ. τσαγιού χλιαρό νερό
- 2 ξερά ψιλοκομ. κρεμμύδια
- 1-2 σκελ. ψιλοκομ. σκόρδο
- Λίγος χοντροκομ. άνηθος
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας ούζο
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Στην άκρη του κουταλιού γλυκιά πάπρικα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Πλένουμε πολύ καλά τα θαλασσινά, τα ξεβγάζουμε με άφθονο νερό και τα στραγγίζουμε. Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με ελαιόλαδο, σκόρδο, κρεμμύδι, άνηθο και τα αφήνουμε, με κλειστό το καπάκι. Ενώ έχουν πάρει δυο-τρεις βράσεις και με τα υγρά που έχουν βγάλει, προσθέτουμε το ούζο και αφήνουμε την κατσαρόλα ξεσκέπαστη μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Έπειτα, προσθέτουμε τις ντομάτες, που έχουμε αλέσει από πριν σε multi (ή ψιλοκόψει με μαχαίρι),
2-3 φλιτζ. τσαγιού νερό, το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε (προσοχή στο αλάτι, αφού είναι καλό να δοκιμάσουμε πρώτα), χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας και βράζουμε μέχρι να ετοιμαστεί το ρύζι. Ανακατεύουμε, συμπληρώνουμε λίγο νερό αν είναι αναγκαίο και λίγο πριν το τέλος σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη κατσαρόλα στο μάτι μέχρι να ολοκληρωθεί το βράσιμο. Χρόνος εκτέλεσης: 40 λεπτά Μερίδες: 3-4
Προσπαθήστε το όμως και θα ξετρελάνετε τους καλεσμένους σας» ΥΛΙΚΑ - ½ κιλό μύδια (κατεψυγμένα ή φρέσκα)
- Μεγάλα μύδια με το κέλυφος
- 10 γαρίδες (μέτριο μέγεθος)
- 2 φλιτζ. τσαγιού σπυρωτό ρύζ
- 4-5 ντομάτες (αρκετά ώριμες)
- 2-3 φλιτζ. τσαγιού χλιαρό νερό
- 2 ξερά ψιλοκομ. κρεμμύδια
- 1-2 σκελ. ψιλοκομ. σκόρδο
- Λίγος χοντροκομ. άνηθος
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας ούζο
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Στην άκρη του κουταλιού γλυκιά πάπρικα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Πλένουμε πολύ καλά τα θαλασσινά, τα ξεβγάζουμε με άφθονο νερό και τα στραγγίζουμε. Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με ελαιόλαδο, σκόρδο, κρεμμύδι, άνηθο και τα αφήνουμε, με κλειστό το καπάκι. Ενώ έχουν πάρει δυο-τρεις βράσεις και με τα υγρά που έχουν βγάλει, προσθέτουμε το ούζο και αφήνουμε την κατσαρόλα ξεσκέπαστη μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Έπειτα, προσθέτουμε τις ντομάτες, που έχουμε αλέσει από πριν σε multi (ή ψιλοκόψει με μαχαίρι),
2-3 φλιτζ. τσαγιού νερό, το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε (προσοχή στο αλάτι, αφού είναι καλό να δοκιμάσουμε πρώτα), χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας και βράζουμε μέχρι να ετοιμαστεί το ρύζι. Ανακατεύουμε, συμπληρώνουμε λίγο νερό αν είναι αναγκαίο και λίγο πριν το τέλος σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη κατσαρόλα στο μάτι μέχρι να ολοκληρωθεί το βράσιμο. Χρόνος εκτέλεσης: 40 λεπτά Μερίδες: 3-4
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου