Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Εφυγε ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Κατσαντώνης. Βιογραφικό...

Πώς έφυγε από τη ζωή ο γνωστός ποινοκολόγος Αλέξανδρος Κατσαντώνης; Ποιο το πλούσιο βιογραφικό του Αλέξανδρου Κατσαντώνη; Πλήρης ημερών, έφυγε από τη ζωή ο διακεκριμένος ποινικολόγος Αλέξανδρος Κατσαντώνης.
 Το τελευταίο διάστημα ο Αλέξανδρος Κατσαντώνης νοσηλευόταν σε νοσοκομείο των Αθηνών, με σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα. Ο Αλέξανδρος Κατσαντώνης υπήρξε θρυλική μορφή των ελληνικών δικαστηρίων, πρωταγωνιστής σε μερικές από τις δίκες που απασχόλησαν έντονα τη δημοσιότητα, όπως αυτή της 17ης Νοέμβρη, του Αλέξανδου Γρηγορόπουλου και του Άκη Πάνου. Καθηγητής του Ποινικού Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών, ο Αλέξανδρος Κατσαντώνης διατήρησε τον τίτλο του ως τέλους ως ένδειξη σεβασμού του νομικού κόσμου για την επιστημονική του κατάρτιση.
 Ο Αλέξανδρος Κατσαντώνης ήταν από τους πλέον καταξιωμένους ποινικολόγους. Διετέλεσε καθηγητής του Ποινικού Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών, ενώ αρθρογραφούσε επί χρόνια σε εφημερίδες. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν αγόρευε, οι αίθουσες των δικαστηρίων μετατρέπονταν σε πανεπιστημιακά αμφιθέατρα, καθώς πολλοί νεότεροι δικηγόροι έσπευδαν να τον ακούσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου