Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Κορυφώνεται η έξοδος για το Πάσχα.....

Με σύμμαχο τον καλό καιρό εγκαταλείπουν μαζικά την πρωτεύουσα οι εκδρομείς του Πάσχα. Από τη Μ. Πέμπτη παρατηρήθηκε αυξημένη κίνηση τόσο στα εθνικά οδικά δίκτυα όσο και στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και στα ΚΤΕΛ.
 Η Τροχαία έχει λάβει έκτακτα μέτρα για την αποφυγή ατυχημάτων. Αυξημένη κατά 25% είναι η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά σε σχέση με την περυσινή έξοδο του Πάσχα και τα πλοία έχουν πληρότητα 100% για Κυκλάδες, Σάμο και Ικαρία και 90% για άλλους προορισμούς. Οι εθνικές οδοί ασφυκτιούν από οχήματα, ενώ σε ισχύ έχουν τεθεί από τις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας έκτακτα μέτρα της Τροχαίας. Να σημειωθεί πως στο ρεύμα εξόδου των εθνικών οδών απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών από τις 06.00 το πρωί μέχρι τις 16.00 το απόγευμα σήμερα, ενώ πρόσθετα δρομολόγια πραγματοποιούνται και από τα ΚΤΕΛ.
 Αυξημένη κίνηση στις εθνικές οδούς Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, προκειμένου να μη σημειωθούν ατυχήματα. Χωρίς τρένα και προαστιακό το Πάσχα Ακινητοποιημένα θα είναι τα τρένα στο εθνικό δίκτυο αλλά και ο προαστιακός σιδηρόδρομος, από το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου έως και το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα, λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων. Τα σωματεία των εργαζομένων σε προαστιακό και ΟΣΕ πραγματοποιούν στάση εργασίας το Μ. Σάββατο από τις 18.00 έως τις 24.00, 24ωρη απεργία την Κυριακή του Πάσχα και στάση εργασίας από τα μεσάνυχτα της 5ης Μαΐου έως τις 12.00 το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα.
 Λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, θα υπάρξουν ματαιώσεις και τροποποιήσεις στα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών. Κανονικά, όμως, τις ημέρες αυτές θα γίνονται τα δρομολόγια των τουριστικών και εκδρομικών αμαξοστοιχιών. Με προβλήματα καθ' όλη τη διάρκεια του τριημέρου θα κινείται το μετρό, καθώς οι συρμοί θα τερματίζουν στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας και δεν θα συνεχίζουν έως το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Υπενθυμίζεται ότι τα αιτήματα των εργαζομένων είναι η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα και όχι η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, η καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και η κατάργηση της διπλής παρακράτησης του 25% των αποδοχών τους.
 Διαβάστε εδώ αναλυτικά τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών. Μέτρα - συμβουλές από την Τροχαία Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι εκδρομείς του Πάσχα κατά την έξοδο από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Η Τροχαία και το ΕΚΑΒ βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή για όλες τις ημέρες των εορτών. Παρακάτω θα ενημερωθείτε για τα επικίνδυνα σημεία των εθνικών οδών και για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Για την εξασφάλιση της ομαλής και ασφαλούς κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων, καθώς και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα έχει ληφθεί σειρά μέτρων, με διάθεση του συνόλου του έμψυχου και υλικού δυναμικού της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής. Τα μέτρα αυτά αφορούν κυρίως: - στη διευκόλυνση της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλα πολυσύχναστα σημεία των προαστίων (εμπορικά κέντρα, λιμάνια, σταθμούς ΟΣΕ, σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων, αεροδρόμια κ.λπ.) - στην ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων τόσο στους βασικούς οδικούς άξονες του Λεκανοπεδίου Αττικής όσο και στο εθνικό, επαρχιακό και αστικό δίκτυο, καθ’ όλες τις μαζικές μετακινήσεις εισόδου και εξόδου, με κύριο μέλημα την πρόληψη και αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων.
 Υπενθυμίζεται ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων σε τμήματα των εθνικών οδών ισχύει κατά την: Για την πρόληψη και αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων παρακαλούνται οι οδηγοί και πεζοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν με σχολαστικότητα τους Κανόνες Οδικής Κυκλοφορίας.
 Στους οδηγούς των οχημάτων συνιστάται: να μην οδηγούν, όταν έχουν πιει έστω και λίγο αλκοολούχο ποτό να μην αναπτύσσουν υπερβολική ταχύτητα και να προσαρμόζουν αυτή ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές και οδικές συνθήκες να χρησιμοποιούν τη ζώνη ασφαλείας και το προστατευτικό κράνος και να απαιτούν να χρησιμοποιούν αυτά και οι συνεπιβάτες τους να συγκρατούν με σύστημα κατάλληλο για την ηλικία, το ύψος και το βάρος τα μικρά παιδιά (ειδικό κάθισμα, ζώνη ασφαλείας κ.λπ.) να μην πραγματοποιούν αντικανονικά προσπεράσματα να μη μιλούν στο κινητό τηλέφωνο, εκτός κι αν είναι τοποθετημένο σε ειδική θέση ανοικτής ακρόασης ή χρησιμοποιούν ακουστικό ασύρματης επικοινωνίας (Bluetooth) να αποφεύγουν την προσέγγιση του Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων Κηφισού με Ι.Χ. αυτοκίνητα κατά τις παραμονές των εορτών και να προτιμούν για τον σκοπό αυτό τα Μ.Μ.Μ., επειδή τις ημέρες αυτές παρατηρείται σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα στο συγκεκριμένο σημείο μέσα στην πόλη, όπου η κίνηση των οχημάτων μειώνεται αισθητά κατά τις ημέρες των εορτών, να είναι πολύ προσεκτικοί και να κινούνται με μειωμένη ταχύτητα, διότι παρατηρείται αύξηση των τροχαίων να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.
 Ακόμη, οι πεζοί θα πρέπει να μην παραβιάζουν τους σηματοδότες, να διασχίζουν το οδόστρωμα στα σημεία όπου υπάρχουν διαβάσεις και, όπου δεν υπάρχουν αυτές, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου