Ένα πεντανόστιμο λαδερό φαγητό!
Τι χρειαζόμαστε:
8-10 αγκινάρες καθαρισμένες (φρέσκες ή κατεψυγμένες)
1/2 κιλό αρακάς
2 καρότα
4 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στα 4
το χυμό ενός λεμονιού
1 μικρό ματσάκι άνηθο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
λάδι
αλάτι, πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Λαδερά
Εποχιακά
Ανοιξιάτικη
Μέθοδος
Κατσαρόλας
Διατροφή
Vegan
Πλούσια σε φυτικές ίνες
Χορτοφαγική
Δυσκολία
Με φωτο
Εύκολο
Νηστίσιμα
Νηστίσιμα με λάδι/αλκοόλ
Φτιάχνει
5 πιάτα περίπου
Πώς το κάνουμε:
1) Σοτάρουμε το κρεμμυδάκι και τα καρότα στο λάδι
2) και πριν κοκκινίσει το κρεμμύδι προσθέτουμε τις αγκινάρες, τις πατάτες και τον αρακά.
3) Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι, το χυμό λεμόνι και τον άνηθο ψιλοκομμένο.
4) Βράζουμε έως ότου να ψηθούν τα λαχανικά μας (σε άλλους αρέσουν πολύ μαλακά σχεδόν λιώμα,σε άλλους να κρατάνε και εάν χρειαστεί νεράκι προσθέτουμε λίγο ακόμη). Το φαγητό μας είναι έτοιμο.
1) Σοτάρουμε το κρεμμυδάκι και τα καρότα στο λάδι
2) και πριν κοκκινίσει το κρεμμύδι προσθέτουμε τις αγκινάρες, τις πατάτες και τον αρακά.
3) Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι, το χυμό λεμόνι και τον άνηθο ψιλοκομμένο.
4) Βράζουμε έως ότου να ψηθούν τα λαχανικά μας (σε άλλους αρέσουν πολύ μαλακά σχεδόν λιώμα,σε άλλους να κρατάνε και εάν χρειαστεί νεράκι προσθέτουμε λίγο ακόμη). Το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου