Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Γιατί ο χρυσός έχει αρχίσει να χάνει την λάμψη του. Τέλος εποχής;

Γιατί ένα από τα πιο πολύτιμα μέταλλα, ο χρυσός έχει αρχίσει να χάνει την λάμψη του; Στην διαπραγμάτευση του χρυσού δεν έχουν αλλάξει πολλά, διανύει τη χειρότερη τριμηνιαία πορεία από το 2001, καθώς η επαναλειτουργία των κυπριακών τραπεζών δημιούργησε άμεση ανησυχία στην Ευρώπη για εμβάθυνση της κρίσης, μειώνοντας την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου ως σταθερή αξία.
 Ο χρυσός βρέθηκε στα $1,596.50 την ουγγιά στις 2:31 μ.μ. στη Σεούλ από $1,596.83 χθες. Οι τιμές έχουν πέσει 4,7% αυτό το τρίμηνο, μετά από πτώση 5,5% κατά τους τρεις μήνες έως τον Δεκέμβριο. Το ευρώ σημείωσε άνοδο καθώς οι κυπριακές τράπεζες άνοιξαν ξανά με νέους κανόνες και περιορισμούς στην πρόσβαση σε μετρητά και στις κινήσεις κεφαλαίων.
 «Οι οικονομολόγοι μας πιστεύουν ότι οι κίνδυνοι μετάδοσης είναι περιορισμένοι, όμως φαίνεται ότι δεν έχουμε διαφύγει τον κίνδυνο εντελώς ώστε ο χρυσός να ανακτήσει την λάμψη του,» ανέφερε σε έκθεση του ο Suki Cooper, αναλυτής πολύτιμων μετάλλων της Barclays Plc. «Οι τιμές είναι πιθανό να παραμείνουν χαμηλα τις προσεχείς ημέρες, καθώς η κατάσταση στην Κύπρο αναμένεται σταθεροποιηθεί», λέει ο Dmitri Kalachev, αναλυτής της Canaccord Genuity. «Μπορεί η πτώση της τιμής του χρυσού να είναι προσωρινή και να περιορίζονται οι κίνδυνοι μετάδοσης της κρίσης από την Κύπρο, η αβεβαιότητα όμως παραμένει κυρίως σε άλλες χώρες της περιφέρειας της ευρωζώνης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου