Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΖΩΗ & ΣΤΥΛ. Γιωργος Παρτσαλακης.... ΤΖΟΥΓΚΡΙ - ΚΡΗΤΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ!

Ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Παρτσαλάκης, άνοιξε το δικό του Κρητικό εστιατόριο, μεταφέροντας την κρητική κουζίνα σ’ ένα χώρο που έφτιαξε με μεράκι και αγάπη φέρνοντας την κουζίνα του τόπου του στην Αθήνα.
 Σ’ ένα εστιατόριο που δεν είναι άλλο από το «Τζουγκρί». Στο νησί σημαίνει «μύτη του βράχου», στις ψηλές μαδάρες που μόνο τα κρι-κρι μπορούν και σκαρφαλώνουν. Βρεθήκαμε κι εμείς στο Τζουγκρί. Μείναμε κατάπληκτοι με την φιλοξενία των Κρητών που τους διακρίνει τα δε φαγητά πεντανόστιμα, που σου θυμίζουν γεύσεις που μεγάλωσαν γενιές και γενιές Κρητών, που η κουζίνα τους δεν είναι άλλη από την κουζίνα που ταυτίζονται από τα τοπικά ήθη και έθιμα, τον πολιτισμός της και την τοπική της παραγωγή.
 Φτιαγμένα από τα έμπειρα χέρια του γνωστού σεφ Μανώλη Χουλάκη με υλικά που έρχονται καθημερινά από την Κρήτη. Ενδεικτικά, το ελαιόλαδο από τα Χανιά, αρνάκι και κατσικάκι από την Κίσσαμο, το σταμναγκάθι από την Γραμπούσα, οι χοχλοί από την Επισκοπή. Τα δε κρασιά από όλη την Κρήτη.
 Οι τοίχοι με πέτρα και μορφές που ανέδειξε η Κρήτη, όπως ο Κατράκης, ο Μινωτής και ο Ελ Γκρέκο. Και πάνω απ’ όλα το χαμόγελο του Παρτσαλάκη που σε σκλαβώνει. Προτεινόμενα: Κατσικάκι σταμναγκάθι, πατατάδο (κατσικάκι στο φούρνο με πατάτες) περιχυμένο με φρέσκια ντομάτα, χοχλιούς μπουμπουριστούς, μαραθόπιτες, χυλοπίτα πιττάκια με αγριόχορτα και οι καταπληκτικές σφακιανόπιτες με το κάψιμο της τσικουδιάς. Τιμή κατ’ άτομο: περίπου 35€ με κρασί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου