Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

ΧΡΗΜΑ. Έρχονται και νέες τραπεζικές συγχωνεύσεις...

Που οδηγεί το αποτέλεσμα της επαναγοράς των ομολόγων και της ανακεφαλαιοποίησης που ακολουθεί, με την εκταμίευση των 34,4 δισ. ευρώ από την επόμενη δόση; Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ίδιων των τραπεζικών στελεχών, σε ακόμα μεγαλύτερη συγκέντρωση του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος.
 Κι αυτό γιατί σε αρκετές περιπτώσεις, οι αριθμοί «δεν βγαίνουν» στις συγχωνεύσεις που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη. Κατά συνέπεια, θα απαιτηθούν και νέες στρατηγικές συμμαχίες, οι οποίες, αναγκαστικά, θα οδηγήσουν σε ακόμα μεγαλύτερα, αλλά παράλληλα και λιγότερα, τραπεζικά σχήματα στη χώρα μας. Αυτό με τη σειρά του συνεπάγεται ότι κάποια από τα σενάρια, που έως πρόσφατα κυκλοφορούσαν στο επίπεδο της... επιστημονικής φαντασίας, τώρα να ετοιμάζονται να πάρουν σάρκα και οστά.
 Σύμφωνα με μια εκτίμηση που υπάρχει στην αγορά, για παράδειγμα, δεν αποκλείεται εν ευθέτω χρόνω και όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, να δούμε μια προσέγγιση της «νέας Εθνικής» με την «νέα Πειραιώς». Σήμερα μπορεί να ακούγεται ακραίο ενδεχόμενο, αλλά μετά από δύο - τρεις μήνες, κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου