Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΕΛΛΑΔΑ. Μαθητές επιχείρησαν να κάψουν ζωντανή τρανσέξουαλ σε σχολείο

scholeioΓιατί μαθητές προσπάθησαν να κάψουν ζωντανή μια τρανσέξουαλ σε νυχτερινό σχολείο σύμφωνα με καταγγελία του σωματείου;
 Την απόπειρα να κάψουν τρανσέξουαλ μαθήτρια σε ελληνικό σχολείο καταγγέλλει με Δελτίο Τύπου το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών. Σύμφωνα με την καταγγελία, 25χρονη τρανσέξουαλ αντιμετώπισε αρχικά την αντίδραση του διευθυντή, όταν προσπάθησε να εγγραφεί σε εσπερινό σχολείο.
 Ο διευθυντής, αφού αναγκάστηκε να δεχτεί την εγγραφή της τρανσέξουαλ, συνέχισε να μην την αποδέχεται και να την απειλεί χρησιμοποιώντας ακόμη και σωματική βία, εξαναγκάζοντας την να πηγαίνει στο σχολείο ντυμένη σαν αγόρι, προκαλώντας τη χλεύη των συμμαθητών της.
 Η συμπεριφορά αυτή αποθράσυνε κάποιους μαθητές οι οποίοι, σύμφωνα με την καταγγελία, έφτασαν στο σημείο να την περιλούσουν με εύφλεκτο υγρό, με σκοπό να την κάψουν.
Η διεύθυνση αντιμετώπιζε αυτές τις συμπεριφορές ως «προσωπικές διαφορές» και «πειράγματα». Το δελτίο Τύπου του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών: Θέμα: «Καταγγελία διακρίσεων, εκφοβισμού και ρατσιστικής βίας κατά τρανς γυναίκας στο χώρο της Εκπαίδευσης». Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.), συλλογικότητα για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των διεμφυλικών/ τρανς ατόμων και η Ομάδα
 «Ομοφοβία στην Εκπαίδευση», συλλογικότητα Εκπαιδευτικών, Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας και Κοινωνιολόγων – Κοινωνικών Λειτουργών, για την καταπολέμηση της ομοφοβίας και τρανσφοβίας στο χώρο της εκπαίδευσης, καταγγέλλουν υπόθεση διάκρισης λόγω ταυτότητας φύλου, εκφοβισμού και ρατσιστικής βίας κατά τρανς ατόμου στο χώρο της εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου