Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

ΕΛΛΑΔΑ. Διπλός σεισμός στην Πάτρα: δυνατός με πολύ θόρυβο

seismos-patraΔυνατοί σεισμοί έγιναν στις 1.20 το πρωί 7 χιλιόμετρα Νοτιοανατολικά της Πάτρας. Πόσα ρίχτερ ήταν οι σεισμοί στην Πάτρα και τι λένε οι κάτοικοι; Το μέγεθος του πρώτου σεισμού στην Πάτρα ήταν 4 Ρίχτερ και το βάθος του 10 χιλιόμετρα.
 Μάλιστα, οι κάτοικοι αναφέρουν πως έκανε πολύ θόρυβο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Ευρωπαϊκού Σεισμολογικού Κέντρου (EMSC), σεισμός 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη 01.21 τα ξημερώματα ανατολικά της Πάτρας. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 20 χλμ. δυτικά του Αιγίου και 12 χλμ. ανατολικά της Πάτρας, ενώ το εστιακό βάθος ήταν 10 χλμ.
 Ελάχιστα λεπτά αργότερα, το EMSC αναθεώρησε την εκτίμησή του, τοποθετώντας τον σεισμό της Πάτρας στους 4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ στη 01.24 ακολούθησε δεύτερη σεισμική δόνηση 3,6 βαθμών. Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή από τους κατοίκους της Πάτρας, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές.
 Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών υποστηρίζει οτι ο σεισμός στην Πάτρα ήταν κάτω από 4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, ωστόσο έγινε αισθητή λόγω του μικρού εστιακού της βάθους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου