Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

ΕΥΡΩΠΗ. Ολάντ-Ραχόι: Η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ!!!

Ολάντ-Ραχόι: Η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ  Να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ αλλά και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της ζήτησαν ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι.
 Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Μέγαρο των Ηλυσίων ο κ. Ολάντα τόνισε ότι, «εφ' όσον η Ελλάδα επαναβεβαιώσει τις δεσμεύσεις της, θα πρέπει να αποκτήσει την υποστήριξη της Ευρώπης και δεν υπάρχει αμφιβολία για τη δική μας θέληση, Γαλλίας και Ισπανίας, ότι η Ελλάδα θα παραμείνει πλήρως στην ευρωζώνη».
 Σύμφωνα με τον κ. Ραχόι, «μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν μια συνολική αποτυχία για την ΕΕ, μια αποτυχία που δεν μπορούμε να αποδεχθούμε». Εν τω μεταξύ σε συνέντευξή της στο Bloomberg η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ επανέλαβε τις θέσεις της περί προόδου στην Ελλάδα, αλλά και την πεποίθηση για την ανάγκη να γίνουν και άλλα.
 Στην Ελλάδα «συμβαίνουν και καλά πράγματα» είπε η κ. Λαγκάρντ φέρνοντας ως παράδειγμα τη βελτίωση στον τομέα της δημοσιονομικής προσαρμογής και της ανταγωνιστικότητας. Ζήτησε ωστόσο πως το κόστος εργασίας πρέπει να μειωθεί περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου