Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ. Απο τον Γιαννη Παπασσαβα. ΤΕΧΝΙΚΗ ΔΟΜΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ......ΔΙΑΒΑΣΤΕ.

Η GOLDEN DOOR υπογράφει πάντα με αδιαπραγμάτευτη ποιότητα τα προϊόντα της και για να σας εγγυηθεί τις πιο υψηλές προδιαγραφές παραγωγής, εκπόνησε μελέτη για την αντοχή της θωρακισμένης πόρτας της, εντοπίζοντας τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία της.
Πρώτο βήμα στη μελέτη ήταν η δημιουργία ενός παραμετρικού μοντέλου στο σχεδιαστικό πρόγραμμα «Mechani¬cal Desktop», με τη βοήθεια του οποίου κατασκευάστηκε ένα τρισδιάστατο μοντέλο της πόρτας και της κάσας.
 Στη συνέχεια, το μοντέλο αυτό εισήλθε σε πρόγραμμα ανάλυσης πεπερασμένων στοιχείων (Cosmos Design Star) για να μελετηθεί η στιβαρότητα ολόκληρης της κατασκευής. Μετά τον ορισμό των σημείων στήριξης της πόρτας, εφαρμόστηκαν φορτία σε διάφορα σημεία και έτσι μελετήθηκαν οι παραμορφώσεις που προκλήθηκαν στην πόρτα.
 Η ανάλυση αυτή έδωσε συμπεράσματα για το πόσο μπορεί να παραμορφωθεί η πόρτα σε περίπτωση κλοπής ή αν υπάρχει αστοχία υλικού σε συγκεκριμένα σημεία της πόρτας. Τα σενάρια που μελετήθηκαν ήταν τα εξής: Άσκηση φορτίου σε διάφορα σημεία της πόρτας. Μέτρηση της στατικής παραμόρφωσης. Μέτρηση της ισοδύναμης τάσης.
Υπολογισμός του συντελεστή ασφαλείας με χρήση του κριτηρίου Misses - Tresca (Όταν ο συντελεστής ασφαλείας είναι μεγαλύτερος της μονάδας, συμπεραίνεται, ότι δεν υπάρχει κίνδυνος θραύσης σε κανένα σημείο της κατασκευής).
 Τα αποτελέσματα της ανάλυσης φαίνονται παρακάτω: Τα διαγράμματα δείχνουν την κατανομή των τάσεων όταν ασκείται φορτίο 5000Ν στα αδύνατα σημεία της πόρτας (κλειδαριά και μεντεσέδες), δηλαδή προσομοιώνεται η περίπτωση κατά την οποία ο διαρρήκτης ασκεί δύναμη 5000Ν στην κλειδαριά και τους μεντεσέδες.
 Η μέγιστη παραμόρφωση που προκαλείται είναι 0,14 mm και ο συντέλεστής ασφαλείας είναι σε όλα τα σημεία μεγαλύτερος της μονάδας. Σε άλλο στάδιο, μελετάται η παραμόρφωση της πόρτας από φορτίο 5000Ν που κατανέμεται στην πλευρά των μεντεσέδων.
 Σε αυτή την περίπτωση η μέγιστη παραμόρφωση είναι 5 mm, ενώ ο συντελεστής ασφαλείας εξακολουθεί να παραμένει μεγαλύτερος της μονάδας. Συμπερασματικά, δεν υπάρχει κίνδυνος θραύσης σε καμία από τις δύο περιπτώσεις.
 Οι κατασκευές GOLDEN DOOR ασφαλίζουν το χώρο σας πραγματικά! Η ανάλυση πραγματοποιήθηκε για διάφορες περιπτώσεις άσκησης φορτίου στη θωρακισμένη πόρτα. Όλα τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν με μεγάλη επιτυχία σε Ευρωπαϊκό συνέδριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου