Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ. Το απιθανο Μινι ΠΙΝΤΣΕΡ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ....

ΙΣΤΟΡΙΚΟ: Είναι μια ράτσα που υπάρχει εδώ και πολλούς αιώνες στη Γερμανία και τη χρησιμοποιούσαν για να φυλάνε τα αγροκτήματα, ειδικά τις αγροικίες, και στο κυνήγι των αρουραίων.
 Η Μινιατούρα Πίντσερ ξεκίνησε όταν σε γέννες Πίντσερ υπήρχαν και μικρότερα σε μέγεθος σκυλιά τα οποία ενώ οι εκτροφείς νόμιζαν ότι δεν είχαν ελπίδες να επιζήσουν, τελικά τα κατάφεραν και διαπιστώθηκε ήταν πολύ ζωηρά.
 Σταδιακά με επιλεκτικές διασταυρώσεις και αναπαραγωγές έγινε αυτόνομη ράτσα και πολύ δημοφιλής. Το Πίντσερ Μινιατούρα είναι μια μικρογραφία του Πίντσερ με ύψος από 25 μέχρι 30,5 εκ. και βάρος από 3 μέχρι 6 κιλά.
 Έχει στενό και μακρύ κεφάλι με σκούρα μάτια. Τα αυτιά ξεκινάνε ψηλά είναι ή όρθια και στητά ή διπλωμένα, και η ουρά είναι συνήθως κομμένη. Έχει τρίχωμα λείο, πυκνό, τραχύ και γυαλιστερό σε χρώμα καφέ σε όλες τις διαβαθμίσεις ή μαύρο με κόκκινο ή καφέ. Είναι σκύλος συντροφιάς, θα μπορούσε να γίνει καλός φύλακας αλλά δεν έχει το κατάλληλο μέγεθος, είναι ατρόμητο, πιστό, κοινωνικό, αγαπάει την οικογένεια και ιδιαίτερα τα παιδιά που προτιμά να παίζει μαζί τους. Εκπαιδεύεται εύκολα και θέλει να είναι με συντροφιά. Είναι ευπροσάρμοστο και το παιχνίδι μέσα στο σπίτι είναι αρκετό για να εκτονωθεί. Προσαρμόζεται εύκολα στους ρυθμούς της ζωής στην πόλη και κοιμάται εντός σπιτιού. Έχει ανάγκη λίγης τροφής και άσκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου