Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

ΕΛΛΑΔΑ. Koρυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων...

Όπου φύγει… φύγει. Αυτό το Σαββατοκύριακο καταγράφεται η μεγαλύτερη έξοδος των εκδρομέων του καλοκαιριού για διάφορους ηπειρωτικούς και νησιωτικούς προορισμούς, με τα μέσα μαζικής μεταφοράς να έχουν
 προγραμματίσει έκτακτα δρομολόγια και την πληρότητα να αγγίζει το 100%. Από τα λιμάνια της Αττικής θα αναχωρήσουν το διήμερο συνολικά 94 πλοία για τα νησιά του Αιγαίου, και συγκεκριμένα 50 από τον Πειραιά, 30 από τη Ραφήνα και 14 από το Λαύριο.
Στα 564 ανέρχονται τα προγραμματισμένα δρομολόγια των ΚΤΕΛ, ενώ με περισσότερα δρομολόγια και ενισχυμένους συρμούς ανταποκρίνεται ο ΟΣΕ στην αυξημένη ζήτηση εισιτηρίων. Mε αύξηση δρομολογίων, αλλά και ενισχυμένους συρμούς -με περισσότερα βαγόνια- αντιμετωπίζει ο ΟΣΕ την αυξημένη κίνηση αυτό το Σαββατοκύριακο.
Οι πληρότητες φθάνουν το 100%, τόσο στα δρομολόγια του ΟΣΕ, όσο και του προαστιακού προς το Κιάτο. Αυξημένα κατά 20% τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ, γι' αυτό το Σαββατοκύριακο, που φθάνουν τα 564. Η zougla.gr επικοινώνησε με την Τροχαία, η οποία μας ενημέρωσε ότι η κυκλοφορία είναι ομαλή και στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.
 Αυξημένη κίνηση στα λιμάνια Το Λιμενικό Σώμα βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή για τη διευκόλυνση των εκδρομέων και συμβουλεύει αυτούς που πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο, να φτάνουν μιάμιση ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους των λιμανιών.
 Από το λιμάνι του Πειραιά είχαν προγραμματιστεί 30 δρομολόγια για την Παρασκευή, 26 για το Σάββατο και 24 την Κυριακή. Από το λιμάνι της Ραφήνας θα έγιναν 17 δρομολόγια την Παρασκευή, 12 το Σάββατο και 18 την Κυριακή, ενώ από το Λαύριο ορίστηκαν 8 δρομολόγια την Παρασκευή, 7 το Σάββατο και την Κυριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου