Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Kρατητήρια της φρίκης!!!!!

Δεκαεπτά ολόκληρες ώρες απόλυτης φρίκης και εξευτελισμού βίωσε μία γυναίκα, μάνα ενός ανήλικου παιδιού, μέσα στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος Αγίου Παντελεήμονα. Οι εικόνες που αναδύονται,  προκαλούν σοκ και αποτροπιασμό, με πρωταγωνιστές μία αρμάδα αστυνομικών, οι οποίοι δίχως την παραμικρή ευαισθησία δεν διστάζουν να εξυβρίσουν, να εξευτελίσουν και να απειλήσουν την άτυχη γυναίκα που βρέθηκε στο διάβα τους.
 Αποκορύφωμα της επαίσχυντης συμπεριφοράς τους, που δεν συνάδει σε καμία περίπτωση με την ιδιότητα που φέρουν και τον ρόλο που έχουν κληθεί να διαδραματίζουν στην κοινωνία, αποτελεί το γεγονός ότι όλα όσα έγιναν, έλαβαν χώρα μπροστά στα μάτια του ανήλικου παιδιού της, το οποίο αν και πέντε ετών εξαναγκάστηκε να ζήσει τον απόλυτο εφιάλτη.
 Το τμήμα της ντροπής Οι υπάλληλοι του συγκεκριμένου αστυνομικού τμήματος φέρονται να έχουν ιδιαίτερη «αδυναμία» στους αλλοδαπούς, τους οποίους δεν χάνουν ευκαιρία να εξευτελίζουν και να ταπεινώνουν.
 Η εφαρμογή του νόμου κατά το δοκούν και οι «μεσαιωνικές», παράνομες και καθόλα απάνθρωπες μέθοδοι έχουν μετατρέψει το εν λόγω τμήμα σε μία επίγεια κόλαση. Η πλειοψηφία των εν λόγω περιπτώσεων μένει στο σκοτάδι των κρατητηρίων και των διαδρόμων του Α.Τ. καθώς οι τρομοκρατημένοι αλλοδαποί δεν τολμούν να κοινοποιήσουν τον εφιάλτη που έζησαν, φοβούμενοι τα αντίποινα μιας αστυνομίας που συχνά υιοθετεί πρακτικές που θυμίζουν παλαιότερες εποχές.
 Για κακή τύχη των συγκεκριμένων αστυνομικών όμως, κάποιοι βρίσκουν τη δύναμη και το κουράγιο να μιλήσουν. Να υποστούν την τρομοκρατία της ιδέας ενδεχόμενων αντίποινων προκειμένου η δική τους ιστορία να αποτελέσει ένα… ακρογωνιαίο λιθαράκι στην προσπάθεια της πάταξης του ρατσισμού και της αυθαιρεσίας στους αστυνομικούς κόλπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου