Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. «Πρέπει να κρατηθούμε κάτω από την ομπρέλα του ευρώ»

Την αναγκαιότητα να παραμείνει η Ελλάδα εντός ευρώ, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως η Ελλάδα διατηρεί με δανεικά το ακριβότερο κοινωνικό κράτος στην ευρωζώνη.
 «Πρέπει να μείνουμε ζωντανοί, να κρατηθούμε κάτω από την ομπρέλα του ευρώ, γιατί μόνο αυτή η επιλογή μπορεί να μας προστατεύσει από φτώχεια που δεν έχουμε ζήσει» ανέφερε χαρακτηριστικά. Σημειώνεται πως την επόμενη εβδομάδα, και εν όψει των συναντήσεων του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ και Άγκελα Μέρκελ, ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να παραδώσει στο Μέγαρο Μαξίμου τις προτάσεις του για το πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ. «Όσοι διαφωνούν δεν είναι πιο αριστεροί από εμένα» προσθέτει, σημειώνοντας:
«Ας σκεφθούν πώς και από πού μπορούν να βρεθούν 11,5 δισ. ευρώ για να κοπούν σε δύο χρόνια». «Έχουμε το ακριβότερο κοινωνικό κράτος στην ευρωζώνη, δεν μπορούμε να το συντηρούμε με δανεικά» επεσήμανε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου