Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

ΦΥΣΗ & ΥΓΕΙΑ. Μας ενημερωνει ο βοτανολογος Νιωτης. ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ.....

Κολοκύθες εύκολα και γρήγορα απορροφώνται από τον οργανισμό, η χρήση τους σε επίπεδο διατροφής και θεραπεία. Προωθούν την καλύτερη αφομοίωση των τροφίμων σε πρωτεΐνες. Καθώς το μεγαλύτερο μέρος τρόφιμα, φρούτα ενεργοποιεί το πεπτικά όργανα.
 Τα κολοκυθάκια συνιστάται να χρησιμοποιείται σε φλεγμονώδεις διεργασίες στο έντερο, δεδομένου ότι περιέχουν λίγες φυτικές ίνες. Λόγω του χαμηλού κολοκυθάκια θερμίδες είναι χρήσιμες για την παχυσαρκία και τον διαβήτη. Υπό την επίδραση της πηκτίνης στη φυσιολογική χλωρίδα του εντέρου. Οι ουσίες αυτές προστατεύουν το βλεννογόνο του στομάχου και των εντέρων, την προώθηση της επούλωσης, την τόνωση της περισταλτικές κινήσεις. Βρασμένα και πολτοποιημένα σκουός με την άδεια ενός γιατρού είναι χορηγείται με την τροφή του ασθενούς σε 15-20 ημέρες σε stihaniya οξεία γαστρικό έλκος και δωδεκαδακτυλικό έλκος.
Δεν ερεθίζει το στομάχι και τα έντερα, έχουν την ιδιότητα να εμφανιστεί η περίσσεια του νερού από το σώμα. Κολοκυθάκια πιάτα - η τέλεια θεραπεία για degidraticheskoe απροκάλυπτη και συγκαλυμμένη οίδημα. Κολοκυθάκια να συμβάλλει στην καλύτερη διαχωρισμό της χολής και την αποκατάσταση του γλυκογόνου στο ήπαρ.
 Έχουν ενεργό διουρητικό. Και υποφέρουν από καρδιαγγειακές παθήσεις, ειδικότερα, πρέπει να προτιμούν τους καρπούς αυτούς, επειδή είναι πολύ πλούσια σε άλατα καλίου, αποφεύγεται η συσσώρευση υπερβολικής χοληστερόλης στο σώμα, να συμβάλει στην απομάκρυνση των βλαβερών ουσιών, περίσσεια του νερού και των αλάτων νατρίου. Με τον τρόπο αυτό, η βελτίωση των καρδιαγγειακών δραστηριότητα του ανθρώπου.
 Φρούτα συνιστάται επίσης σε ηλικιωμένα άτομα. Για να περιέχει χαλκό, είναι χρήσιμα για αναιμίας σε παιδιά και έγκυες γυναίκες στη δίαιτα για να ομαλοποιήσει το αίμα. Κολοκύθες έχουν επίσης υποαλλεργικά (απευαισθητοποίηση) protivoanemi-cal ιδιότητες.

2 σχόλια:

  1. Τι προσφέρουν στον οργανισμό μου;

    Τα κολοκυθάκια αποτελούν εξαιρετική πηγή χαλκού και μαγγανίου, πολύ καλή πηγή μαγνησίου, φωσφόρου, καλίου, βιταμίνης C , Α, πυριδοξίνης, φυλλικού οξέος και διαιτητικών ινών και καλή πηγή των υπόλοιπων βιταμινών του συμπλέγματος Β και της βιταμίνης Κ. Περιέχουν, επίσης, β-καροτένιο και άλλα καροτενοειδή.

    Τι μέρος της Συνιστώμενης Ημερήσιας Ποσότητας καλύπτει η κατανάλωσή τους;

    1 φλ. από βρασμένα κολοκυθάκια καλύπτουν 17% των ημερήσιων αναγκών σε χαλκό, 14% σε μαγγάνιο, περίπου το 1/10 των αναγκών σε διαιτητικές ίνες (10-12.5%), βιταμίνη Α (11%), βιταμίνη Β 6 (11%), μαγνήσιο, φωσφόρο και κάλιο (10%), σε βιταμίνη C (9%), 7.5% σε φυλλικό οξύ και 5-6% σε βιταμίνη Β 1 , Β 2 , Β 3 και βιταμίνη Κ.

    Τα ωμά κολοκυθάκια σε σχέση με τα βρασμένα περιέχουν κατά βάρος περισσότερο από την τριπλάσια ποσότητα σε βιταμίνη C και ριβοφλαβίνη (βιταμίνη Β 2 ), τριπλάσια ποσότητα πυριδοξίνης (βιταμίνη Β 6 ), περίπου τη διπλάσια σε φυλλικό οξύ και πέντε φορές λιγότερο βιταμίνη Α.

    Στα κατεψυγμένα βρασμένα κολοκυθάκια παρατηρούνται απώλειες σε κάποιες βιταμίνες ( C , Α, βιταμίνη Β 6 , φυλλικό οξύ) και κάποια ανόργανα συστατικά (μαγνήσιο, φωσφόρος, κάλιο, χαλκός).

    Πώς βοηθούν τα κολοκυθάκια στη βελτίωση της υγείας μου;

    Παρόλο που η έρευνα σχετικά με τα φυτοχημικά συστατικά που περιέχονται στα κολοκύθια και τη δυνητική τους αντικαρκινική επίδραση είναι περιορισμένη, κάποιες εργαστηριακές μελέτες έχουν δείξει ότι χυμοί κολοκυθιών μπορούν να εμποδίσουν τις κυτταρικές μεταλλάξεις, δρώντας δηλαδή παρόμοια με χυμούς από το πράσο, τη νεροκολοκύθα, το ραπανάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νιωτη οπως θελεις τα μαγειρευεις τα κολοκυθακια. Ειναι σπουδαιο λαχανικο και εντελος ακινδυνο. Μας δινεις ωραιες ιδεες. Θα τα παραγγειλω γεμιστα. Χαχαχαχα. Καλο σου απογευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή