Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

ΦΥΣΗ & ΥΓΕΙΑ....Μας ενημερωνει ο βοτανολογος Νιωτης. ΤΟ ΚΑΡΙ.

Καρύκευμα το οποίο υπάρχει σε μορφή σκόνης, μείγμα κονιοποιημένων μπαχαρικών που προέρχεται από την Ινδία.
 Μπορεί να περιέχει διάφορες αναλογίες και συνδυασμούς από κόλιανδρο, κάρδαμο, πιπέρι καγιέν, πιπέρι μαύρο, κανέλα, μουστάρδα, τζίτζερ, κουρκουμά, τσίλι, μοσχοκάρυδο, σκόρδο, γαρίφαλο κ.ά. Στην Ινδία και Ινδονησία το κάρι ετοιμάζεται ειδικά για κάθε φαγητό και είναι πάντα διαφορετικό και ως προς τα υλικά και ως προς τις αναλογίες και διαφέρει από περιοχή σε περιοχή.
 Μαγειρεύεται πάντα με λάδι ή λίπος για να αποκτήσει όσο περισσότερο άρωμα και γεύση γίνεται. Με το κάρι αρωματίζονται διάφορα φαγητά με κρέας, λαχανικά, ρύζι και αβγά, ιδιαίτερα στην ινδική, ινδονησιακή και κινέζικη κουζίνα.
Τα θαυματουργά μπαχαρικά   Στη Δύση κυκλοφορεί με τη μορφή μιας κίτρινης σκόνης που υπάρχει σε δύο μορφές, απαλή και δυνατή.

5 σχόλια:

  1. Κάρυ: Πρόκειται για μία αρκετά πικάντικη σκόνη, που παρασκευάζεται από κόλιανδρο, κύμινο, σπόρους μάραθου, κουρκουμά, κόκκους πιπεριού και κόκκινη καυτερή πιπεριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια ουσία που περιέχεται στο ινδικό μπαχαρικό κάρυ φαίνεται να επιβραδύνει την ηπατική βλάβη που οδηγεί σε κίρρωση του ήπατος, σύμφωνα με τα ευρήματα μιας μελέτης που δημοσιεύθηκε στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό Gut

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειναι ενα πολυ μυρωδικο μπαχαρικο που χρησιμοποιητε και στη μαγειρικη εκτος απο τις ιδιοτητες του. Νιωτη συνισταται η τακτικη χρηση του η οχι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δεν υπαρχη προβλημα καλο κανη!!!! κακο δεν κανη για οσους εχουν προβλημα με το ηπαρ να το περνουν καθε μερα, σαν τσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή