Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Η ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...μαζι με τον φιλο μας βοτανολογο Νιωτη. ΤΑ ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΑ...

Νεκταρίνια για πλούσια γεύση και υγεία
Το γλυκό αυτό φρούτο είναι λαχταριστό και μόνο από την όψη του. Μόλις το κόψετε, το άρωμά του θα σας ανοίξει ακόμα περισσότερο την όρεξη, ενώ η πλούσια γεύση του θα ικανοποιήσει αμέσως τον ουρανίσκο σας.
Τα νεκταρίνια όμως, πέρα από γευστικά είναι και πολύ ωφέλιμα για την υγεία σας.
 Σύμφωνα με ερευνητές από το Texas A&M University System τα πυρηνόκαρπα φρούτα (τα ροδάκινα, τα νεκταρίνια και τα δαμάσκηνα δηλαδή) περιέχουν χρήσιμες ουσίες που βοηθούν στην καταπολέμηση του μεταβολικού συνδρόμου, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο.
Οι επιστήμονες θα παρουσιάσουν τα ευρήματά τους στην Αμερικανική Χημική Εταιρεία στη Φιλαδέλφεια, τον Αύγουστο του 2012.
Τα νεκταρίνια είναι επίσης πλούσια σε κάλιο και βιταμίνη Ε, βοηθούν στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος, έχουν αντιοξειδωτική δράση, προστατεύουν τους πνεύμονες και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
Όσον αφορά τις θερμίδες, ένα νεκταρίνι έχει μόνο 46 Kcal.

8 σχόλια:

  1. ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΑ(1 μέτριο νεκταρίνι = 65 θερμίδες)

    Από διασταύρωση ροδάκινου και μήλου, τα φρούτα αυτά (φημολογείται ότι είναι δημιούργημα ενός αλλεργικού στο χνούδι γεωπόνου) περιέχουν βιταμίνες Α, C, καθώς και αρκετά μεταλλικά άλατα.
    Η προσφορά τους:
    Βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού και την τόνωση του νευρικού συστήματος.
    * Διαλέξτε τα ώριμα και καταναλώστε τα χωρίς να περιμένετε να ωριμάσουν στο ψυγείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα παιδια! να ειστε ολοι καλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Όσο ζεις...

    ...συνέχισε να μαθαίνεις...

    ...πώς να ζεις..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημερα σας φιλοι και καλη Τριτη!!! Νιωτη ειναι πολυ μυρωδατος καρπος τα Νεκταρινια και φτειαχνουν πολυ ωραια φρουτοσαλατα με σταφυλι. Δροσισε για τα καλα κι αυτο ειναι σημαδι φθινοπωρινο, βεβαια εχει πολυ δρομο ακομη το καλοκαιρι. Καλα να περνατε ολοι σας κι οτι απορια εχετε ρωτηστε ν απαντησουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημερα φιλε καλλιμαχε!! να εισαι καλα!!! εσυ και ολλα τα παιδια τα δικα μας που γραφουν εδω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι άντρες που έχουν τρυπήσει τα αυτιά τους είναι καλά προετοιμασμένοι για γάμο. Έχουν νιώσει πόνο κι έχουν αγοράσει κοσμήματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ ΤΟΥ ΑΜΑΝΠΙΑΡΕ. ΒΛΕΠΩ ΣΥΝΔΙΑΖΕΤΕ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ. ΝΑΣΤΑΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γεια σου Λουκα γραψε μας που εισαι και αν; τελειωσαν η διακοπες σου, για να σου γραψουμε καλο χειμωνα να εισαι καλα φιλε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή