Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

ΥΓΕΙΑ. Ψωμί και δίαιτα πάνε μαζί!

Παρά την έλλειψη επιστημονικών αποδείξεων, ο περισσότερος κόσμος στις μέρες μας ξεκινώντας δίαιτα αποφασίζει να αποκλείσει το ψωμί από τη διατροφή του θεωρώντας πως θα τον εμποδίσει στην απώλεια βάρους.
 Ποια είναι όμως η πραγματική αλήθεια σύμφωνα με αυτή τη συνήθεια; Όπως επισημαίνει η διαιτολόγος- διατροφολόγος, Ευανθία Παγουρτζή, σύμφωνα με μία κλινική, προοπτική και τυχαιοποιημένη μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε, φάνηκε πως τελικά ισχύει το αντίθετο...
 Η μελέτη είχε ως στόχο να δείξει το πώς επηρεάζουν δύο διαφορετικές υποθερμιδικές δίαιτες, η μία με ψωμί και η άλλη χωρίς, το βάρος υπέρβαρων και παχύσαρκων γυναικών. Συγκεκριμένα, στην μελέτη συμμετείχαν συνολικά 122 γυναίκες άνω των 18 ετών με δείκτη μάζας σώματος (BMI) ≥ 25

3 σχόλια:

  1. Που και πως μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε προς όφελος της ευεξίας σας.




    Το ψωμί έχει υπάρξει η πιο σημαντική τροφή στην πορεία της ανθρωπότητας γιατί μπορεί να φτιαχτεί με τα πιο απλά υλικά. Ακόμα, η γεύση και η μυρωδιά του είναι αξεπέραστη, γι’ αυτό και έχει μεγάλη αξία στην διατροφή μας. Επιπλέον το ψωμί, και ειδικότερα το ολικής αλέσεως είναι μια πηγή καλών υδατανθράκων αλλά και βιταμίνης B που είναι απαραίτητη για την υγεία του νευρικού μας συστήματος και τη γενικότερη καλή λειτουργία του οργανισμού. Το ψωμί όμως έχει και άλλες σημαντικές χρήσεις:
    •Απλώστε την κρύα ψίχα σε κλειστό μάτι για να μειώσετε πιθανές μολύνσεις και την φαγούρα!
    •Βάλτε ζεστό ψωμί σε ένα επιφανειακό κόψιμο που έχει μολυνθεί για να μειώσετε την φαγούρα και τον πόνο.
    •Βάλτε φρέσκο ψωμί σε επιφανειακές πληγές για να σταματήσετε το αίμα.
    •Μαλακώστε τον πόνο και βοηθήστε να βγει μια τρίχα που έχει γυρίσει προς τα μέσα βάζοντας πάνω ζεστό ψωμί.
    •Μειώστε το στρες και αναρρώστε πιο γρήγορα καταναλώνοντας φυσιολογικές ποσότητες ψωμιού ολικής αλέσεως εξαιτίας τις βιταμίνης Β αλλά και των πλούσιων ινών που διαθέτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να τρωτε ψωμι ολικης Αλεσεως κανη καλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νιωτη εισαι καταπληκτικος! Ευχαριστουμε για τα καλα σου λογια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή