Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. Μας παρουσιαζει ο βοτανολογος Νιωτης που ειναι ενεργο μελος. ΘΥΜΑΙΤΑΔΑΙ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ...

ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ «ΘΥΜΑΙΤΑΔΑΙ»
 ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΜΟΡΓΙΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΗΒΑΣ «ΤΕΡΨΙΧΟΡΕΙΟΝ» ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟΣ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΙΣ ΠΑΤΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΚΩΝΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΝΑΦΕΩΝ Χ.Ο.Φ. ( Χορευτικός Όμιλος Φοιτητών ) ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡ «ΘΥΜΑΙΤΑΔΑΙ»
 ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ» ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΟΛΥΜΠΙΤΩΝ ΚΑΡΠΑΘΩΝ «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» ΠΟΛΥΜΟΡΦΗ ΕΚΦΡΑΣΗ «ΛΙΝΑΣ ΛΑΒΟΥΤΑΣ ΜΑΝΤΑΣ» ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ «ΘΥΜΑΙΤΑΔΑΙ ΔΙΚΤΑΙΟΙ ΚΑΣΤΡΙΝΟΙ.  ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ «ΘΥΜΑΙΤΑΔΑΙ» ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ (Χορευτ.Ομαδα Δημοτικής Ενότητας Κύμης )
 ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΛΕΧΑΙΟ» ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΔΡΑΣ (Χορευτ.Ομαδ Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Αλλεγυης κ’ Πολιτισμού) ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ (Χορευτ. Ομάδα Έρευνα Λαογραφικού Μουσείου)
 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΝ «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΑΝΑΔΡΟΜΕΣ» ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΕΡΚΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ «ΘΥΜΑΙΤΑΔΑΙ» ΕΝΩΣΗ ΚΡΗΤΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ» 

2 σχόλια:

  1. Ο Πολιτιστικός σύλλογος «θυμαιτάδαι» πήρε το όνομα του από την πρώτη ονομασία των Κερατσινιωτων. Γύρω από το μικρό λόφο όπου βρίσκεται σήμερα ο Αγ.Γεώργιος, υπήρχε ο καλούμενος Δήμος των Θυμαιτάδων . Σύμφωνα με δυο πιθανές εκδοχές σχετικά με την ίδρυση και την ονομασία του εν λόγω Δήμου, ο τόπος κατοικήθηκε μόνιμα για πρώτη φορά από τον Θυμαιτή ,ο όποιος ήταν ένας από τους ελάχιστους διασωθέντες του Τρωικού Πολέμου και κατ’άλλους η περιοχή που αυτοφυόταν το θυμάρι (θυμός).

    Η Ίδρυση μας έγινε το καλοκαίρι του 2007 και συγκεκριμένα ορίσθηκε επίσημα από το Πρωτοδικείο ,στις 24/08/2007. Κλείσαμε 2 χρόνια από την Ίδρυση μας .

    Σκοπός του συλλόγου μας είναι η ανάδειξη των Ελληνικών Παραδόσεων και του Ελληνικού Πολιτισμού. Απέναντι σε μια σύγχρονη πραγματικότητα που ολοένα υποβαθμίζει τον τρόπο ζωής μας, την ανθρωπιά και τις αξίες τις κοινωνίας μας, εμείς ορθώνουμε την φωνή μας. Ενώνουμε τις δραστηριότητες μας με όλους τους Πολιτιστικούς φορείς της Πόλης και όλης της υπόλοιπης Ελλάδας και δίνουμε μια νέα δυναμική στο Κερατσίνι.
    Ακόμη έχουμε σκοπό ,την προστασία του περιβάλλοντος του Κερατσινίου καθώς και τις ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

    Η γνωριμία του συλλόγου με τους συμπολίτες μας ξεκίνησε με τη σύσταση 2 χορευτικά τμήματα και φτάσαμε σήμερα να απαριθμούμε 12 χορευτικά τμήματα με 180 ενεργοί χορευτές, μικροί και μεγάλοι από όλες τις ηλικίες. Στα τμήματα αυτά, αποδεικνύει την έντονη επιθυμία των παλιών να επιστρέψουν στην Παράδοση και των νέων να γνωρίσουν τα ήθη και έθιμα τις Παραδόσεις τις Ελλάδας μας, και να ξεφύγουν από τους ξενόφερτους και μονότονους τρόπους διασκέδαση .

    Αποτελούμαστε από 70 ενεργά μέλη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα παιδια , ειμαι ενεργο μελος του συλλογου , χορευουμε σε ολη την ελλαδα και την παρασκευη 8 του μηνα παμε Πατμο , μαζι με αλλους 15 συλλογους απο ολη την ελλαδα, στο φει που γραφω εχω βιντεο και φωτογραφειες να δειτε,

    ΑπάντησηΔιαγραφή