Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

ΦΥΣΗ & ΥΓΕΙΑ. Μας ενημερωνει ο βοτανολογος Νιωτης. ΚΑΤΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ.......Η ΛΕΚΙΘΙΝΗ.......

ΑΝΑΛΥΣΗ- ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
 Η λεκιθίνη είναι μια τεράστια θρεπτική δύναμη. H λεκιθίνη είναι μια λιπαρή ουσία που παράγεται από το συκώτι και συντίθεται από χολίνη, μια φυσική ένωση που βρίσκεται σε όλα τα κύτταρα των φυτών και των ζώων.
 Διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε όλες σχεδόν τις βιολογικές διαδικασίες - συμπεριλαμβανομένης της μετάδοσης του νευρικού σήματος, την αναπνοή και την παραγωγή ενέργειας. Η λεκιθίνη είναι σημαντικό στοιχείο για όλες αυτές τις βιολογικές λειτουργίες και περισσότερο για τις μεταβολικές και ενεργειακές διαδικασίες του εγκεφάλο
relax Η λεκιθίνη μπορεί να βρεθεί σε μια ποικιλία τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων κρόκων αυγών, γάλα, κρέας, ψάρια και όσπρια. Δεδομένου ότι η πρόσληψη μερικών από αυτά τα τρόφιμα έχει μειωθεί λόγω της χοληστερόλης και λίπους που περιέχουν, έχουμε μειωμένη πρόσληψη ταυτόχρονα σε αυτό το σημαντικό θρεπτικό συστατικό. Κάθε ζωντανό κύτταρο έχει απόλυτη ανάγκη από επάρκεια των φωσφολιπιδίων και αυτό κάνει την λεκιθίνη απαραίτητο σχεδόν συμπλήρωμα διατροφής.
 Η ΛΕΚΙΘΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΤΩΝ ΚΥΤΤΑΡΙΚΩΝ ΜΕΜΒΡΑΝΩΝ Η λεκιθίνη λειτουργεί ως όχημα για τα απαραίτητα λιπαρά οξέα και για την προώθηση του μεταβολισμού μέσω της κυτταρικής μεμβράνης
 ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΕΚΙΘΙΝΗΣ Αποτελείται από φωσφατιδυλοχολίνες, οι οποίες είναι μια ομάδα φωσφολιπιδίων που το καθένα παράγεται από γλυκερόλη, φώσφορο, χολίνη και δύο λιπαρά οξέα που ποικίλουν κάθε φορά.
 Παρόλα αυτά, ο όρος λεκιθίνη συχνά περιγράφει μια ευρύτερη ομάδα ουσιών δηλαδή, φωσφατιδυλοχολίνη μαζί με φωσφατιδυλοϊνοσιτόλη, φωσφατιδυλοαιθανολαμίνη, φωσφατιδυλοσερίνη και ελεύθερα λιπαρά οξέα, χολίνη και ινοσιτόλη Το μόριό της αποτελείται από μια ομάδα του φωσφόρου και ένα πολύπλοκο μείγμα από φωσφατίδια που περιέχει κυρίως των φωσφατιδυλοχολίνη (PC), Phosphatidyethanilamine (PE) και phosphatidylinositol (PI), με μικρή ποσότητα του φωσφατιδικού οξέος (PA), φωσφατιδυλσερίνης (PS), και από τα αντίστοιχα lysophosphatidyl παράγωγα (LPC, LPE, LPI, και LPS).
 Ουδέτερα λιπίδια, ελεύθερα λιπαρά οξέα, υδατάνθρακες και τα άλλα στοιχεία είναι επίσης παρόντα στην λεκιθίνη σόγιας.

3 σχόλια:

  1. ΑΝΑΛΥΣΗ- ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
    Η λεκιθίνη είναι μια τεράστια θρεπτική δύναμη.
    H λεκιθίνη είναι μια λιπαρή ουσία που παράγεται από το συκώτι και συντίθεται από χολίνη, μια φυσική ένωση που βρίσκεται σε όλα τα κύτταρα των φυτών και των ζώων. Διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε όλες σχεδόν τις βιολογικές διαδικασίες - συμπεριλαμβανομένης της μετάδοσης του νευρικού σήματος, την αναπνοή και την παραγωγή ενέργειας.
    Η λεκιθίνη είναι σημαντικό στοιχείο για όλες αυτές τις βιολογικές λειτουργίες και περισσότερο για τις μεταβολικές και ενεργειακές διαδικασίες του εγκεφάλου
    Η λεκιθίνη μπορεί να βρεθεί σε μια ποικιλία τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων κρόκων αυγών, γάλα, κρέας, ψάρια και όσπρια.
    Δεδομένου ότι η πρόσληψη μερικών από αυτά τα τρόφιμα έχει μειωθεί λόγω της χοληστερόλης και λίπους που περιέχουν, έχουμε μειωμένη πρόσληψη ταυτόχρονα σε αυτό το σημαντικό θρεπτικό συστατικό.
    Κάθε ζωντανό κύτταρο έχει απόλυτη ανάγκη από επάρκεια των φωσφολιπιδίων και αυτό κάνει την λεκιθίνη απαραίτητο σχεδόν συμπλήρωμα διατροφής.
    Η ΛΕΚΙΘΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΤΩΝ ΚΥΤΤΑΡΙΚΩΝ ΜΕΜΒΡΑΝΩΝ
    Η λεκιθίνη λειτουργεί ως όχημα για τα απαραίτητα λιπαρά οξέα και για την προώθηση του μεταβολισμού μέσω της κυτταρικής μεμβράνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι η τροφη για το μυαλο μας και γενικα ειναι το λαδι της μηχανης που λεμε. Ειναι ο καλυτερος λιποδιαλυτης. Εγω προσωπικα την εχω διακοψει εδω και καιρο γιατι ειναι πανακριβη και δεν χορηγειται με συνταγη. Αργοτερα θα την ξαναρχισω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καθε μερα μια κουταλια σε ενα ποτηρι νερο το πρωι πεινω. και ξερεται γιατι? γιατι δεν ξεχναω πια,!!!ειναι τρωφη του μυαλου .Ειναι ακριβη αλλα ? περνας πολυ καιρο με ενα κουτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή