Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Η Google απαντά στη Microsoft: Δεν τα είπατε όλα για τον Internet Explorer

H Google με την Microsoft δεν τα πάνε καλά και τώρα έχουν άλλη μία αφορμή να συμβαίνει αυτό.

Εχθές η Microsoft, σε blogpost στο blog του Internet Explorer αποκάλυψε πως η Google «εκμεταλλεύτηκε» ένα άλλο κενό ασφαλείας του browser με αποτέλεσμα να παρακάμπτει τα privacy settings των χρηστών και να παρακολουθεί τις κινήσεις τους μέσω cookies.

Η Google δεν το αφήνει έτσι. Σε δήλωση της Rachel Whetstone, Senior Vice President στον τομέα των Επικοινωνιών και Πολιτικής, αναφέρει πως «η Microsoft παρέλειψε σημαντικές πληροφορίες από το blogpost σήμερα».

Συνεχίζοντας επεξηγεί πως η Microsoft χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο P3P από το 2002, με το οποίο ζητά από τις διάφορες ιστοσελίδες να αναπαριστούν τα privacy practices με μία συγκεκριμένη μορφή. Η διαδικασία αυτή είναι αδύνατον –όπως συνεχίζει η Rachel Whetstone, να ακολουθηθεί και παράλληλα να μπορεί μία ιστοσελίδα να προσφέρει καλές και σύγχρονες υπηρεσίες.

Είναι πια γνωστό πως η πολιτική της Microsoft δεν είναι λειτουργήσιμη. Ήδη από το 2010 είχαν καταγραφεί τουλάχιστον 11000 ιστοσελίδες που δεν εξέδιδαν P3P πολιτικές, όπως απαιτούσε η Microsoft.

Σε συνέχεια της δήλωσης η Google επεξηγεί ποια είναι η διαφορά του Internet Explorer και των πρωτοκόλλων που χρησιμοποιεί σε σχέση με τους υπολοίπους browsers: oι άλλοι browsers δεν ζητάνε σε οποιοδήποτε site να δηλώνει συγκεκριμένες προδιαγραφές αλλά αφήνουν τον χρήστη να επιλέξει ποια cookies θα απορρίψει και ποια όχι.

Στη δήλωσή της η Google επισημαίνει πως μερικές από τις σελίδες που δεν ακολουθούν τα πρωτόκολλα της Microsoft για τον Internet Explorer είναι και το msn.com και το live.com.

Χμ…

Που σημαίνει λοιπόν πως η Microsoft έσπευσε να επισημάνει ένα πρόβλημα που ήταν γνωστό και θα έπρεπε η ίδια να έχει αντιμετωπίσει εδώ και… χρόνια.

Που αυτόματα σημαίνει πως η Microsoft εφηύρε έναν τρόπο να πάρει δημοσιότητα και εξακολουθεί να μην αντιμετωπίζει το ζήτημα όπως θα έπρεπε; Ναι, μάλλον αυτό λέει η Google.

www.ofono.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου