Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Ανακοίνωσε την απόσυρση αμερικανικών δυνάμεων από την Ευρώπη

Την απόσυρση 7.000 Αμερικανών στρατιωτών από το ευρωπαϊκό έδαφος ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υπουργός Άμυνας των Η.Π.Α., Leon Panetta, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Η απόφαση εντάσσεται στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του αμερικανικού στρατού λόγω των περικοπών στα κρατικά κονδύλια που προορίζονται για το Πεντάγωνο.

«Το Πεντάγωνο θα αποσύρει δύο από τις τέσσερις ταξιαρχίες μάχης του στρατού ξηράς που έχουν τη βάση τους στην Ευρώπη, δηλαδή 7.000 στρατιωτικούς. Αυτές οι ταξιαρχίες, καθεμιά από τις οποίες αριθμεί περίπου 3.500 άνδρες του στρατού ξηράς θα αντικατασταθούν εκ περιτροπής από άλλες μονάδες», εξήγησε ο Leon Panetta προς το AFPS, το πρακτορείο ειδήσεων που εξαρτάται από το Πεντάγωνο.

Στις 5 Ιανουαρίου ο πρόεδρος των Η.Π.Α., Barack Obama, είχε ανακοινώσει τη νέα αμυντική στρατηγική της χώρας του όπου πλέον απώτερος στόχος αποτελεί η δημιουργία ενός μικρότερου αλλά περισσότερο ευέλικτου στρατού, με ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση της αμερικανικής παρουσίας στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού.

Περίπου 81.000 Αμερικανοί στρατιώτες βρίσκονται σε διάφορες βάσεις ανά την Ευρώπη, εκ των οποίων παραπάνω από τους μισούς σταθμεύουν σε γερμανικό έδαφος.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου