Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Αθωώθηκε μετά από 10 χρόνια

Αθώος κρίθηκε την Πέμπτη από δικαστήριο της χώρας του ένας Αλγερινός ο οποίος βρισκόταν φυλακισμένος για έξι χρόνια σε φυλακή της ναυτικής βάσης των Η.Π.Α. στο Γκουαντάναμο της Κούβας με την κατηγορία της συμμετοχής σε «τρομοκρατική οργάνωση», σύμφωνα με δικαστική πηγή.

Ο Μαμπρούκ Μισάουι, 49 ετών, παραδόθηκε το 2008 στις Αρχές της Αλγερίας από τις Η.Π.Α. μετά την απελευθέρωσή του από τη φυλακή του Γκουαντάναμο, όπου ήταν κρατούμενος χωρίς να δικαστεί.

Ο κατηγορούμενος αθωώθηκε «λόγω έλλειψης αποδείξεων», διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Στην Αλγερία ο Μισάουι αντιμετώπιζε κατηγορίες για «συμμετοχή σε διεθνή τρομοκρατική οργάνωση». Είχε συλληφθεί από τον αμερικανικό στρατό στο Αφγανιστάν το 2002.

Μεταξύ του Ιουλίου του 2008 και του Ιουλίου του 2010, 12 Αλγερινοί κρατούμενοι στο Γκουαντάναμο μεταφέρθηκαν στην πατρίδα τους. Ήδη από τον Μάρτιο του 2008 η Αλγερία είχε ανακοινώσει ότι είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους 17 υπηκόους της που κρατούνταν στη βάση του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού στην Κούβα κατηγορούμενοι για τρομοκρατία μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις Η.Π.Α..

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου