Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Οργή λαού κατά της λιτότητας στο Λονδίνο

Η αστυνομία διέλυσε τους συγκεντρωμένους διαδηλωτές που έστησαν την Τετάρτη περίπου είκοσι σκηνές στην πλατεία Τραφάλγκαρ στο Λονδίνο, κατά την διάρκεια μιας μεγάλης φοιτητικής διαδήλωσης ενάντια στην αύξηση των διδάκτρων και στα μέτρα λιτότητας.

Η αστυνομία αποσυναρμολόγησε τις σκηνές που είχαν στήσει γύρω από το άγαλμα του Νέλσον, αφού πρώτα ανάγκασε με τη βία τους διαδηλωτές να φύγουν από την περιοχή.

Οι διαδηλωτές υποστήριξαν ότι ανήκουν στο κίνημα «Καταλάβατε το Χρηματιστήριο του Λονδίνου». «Λοιπόν, αυτή είναι η δημοκρατία;», φώναζε ένας διαδηλωτής, τον οποίο είχαν συλλάβει οι αστυνομικοί και είχε αίμα στο πρόσωπο.

«Είμαστε εδώ για να διαδηλώσουμε κατά της διεφθαρμένης κυβέρνησής μας, η οποία τροφοδοτείται από τα χρήματα και τους τραπεζίτες» ανέφερε ένας άλλος διαδηλωτής.


Χιλιάδες φοιτητές διαδηλώνουν την Τετάρτη στο Λονδίνο, εκφράζοντας την οργή τους απέναντι στα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

Περίπου 10.000 άτομα από ολόκληρη την Βρετανία αναμενόταν να συμμετάσχουν στη διαδήλωση κατά των μέτρων που εφαρμόζει η κυβέρνηση στον τομέα της παιδείας και συγκεκριμένα της αύξησης των διδάκτρων. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαμαρτυρία στο Λονδίνο μετά από τις τέσσερις ημέρες άγριων επεισοδίων του Αυγούστου.

Στο μεταξύ ιδιαίτερα έντονη είναι η παρουσία της αστυνομίας, καθώς στους δρόμους έχουν αναπτυχθεί περίπου 4.000 άνδρες, στους οποίους έχει επιτραπεί η χρήση πλαστικών σφαιρών.

«Παιδεία για το 99%» έγραφε πανό που κρατούσαν διαδηλωτές, ενώ άλλα ήταν εμπνευσμένα από το κίνημα «Καταλάβετε το Λονδίνο» και ζητούσαν να αφαιρέσουν τον πλούτο από το 1%.

pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου