Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Η ανοικοδόμηση της Ιαπωνίας προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης

Προσπάθειες και για σύσφιξη των σχέσεων με την Κίνα
Με ένα δύσκολο έργο έχει επιφορτιστεί η νέα κυβέρνηση στην Ιαπωνία με επικεφαλής τον Γιοσιχίκο Νόντα και αυτό είναι η ανοικοδόμηση της χώρας μετά τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου.

«Όπως και για την προηγούμενη κυβέρνηση, η ανοικοδόμηση μετά την καταστροφή παραμένει πρώτη προτεραιότητα της ομάδας μου», εξήγησε ο Νόντα σε συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά την ορκωμοσία του.
«Αν δεν βρεθεί λύση στην πυρηνική κρίση της Φουκουσίμα, η αναγέννηση της Ιαπωνίας θα είναι αδύνατη», τόνισε.

Ο ιάπωνας πρωθυπουργός δήλωσε πως για τον ίδιο είναι δύσκολο να κατασκευαστούν νέοι αντιδραστήρες στη χώρα, μετά το πυρηνικό δυστύχημα της Φουκουσίμα και τάχθηκε υπέρ της επαναλειτουργίας των μονάδων που έχουν σταματήσει, μόλις υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφάλειά τους.
Ο Νόντα, σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, υπογράμμισε πως η κυβέρνηση δεν πρέπει να χάσει χρόνο στην εφαρμογή των δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων, προσθέτοντας όμως πως πρέπει ταυτόχρονα να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην οικονομική ανάπτυξη. Πρόσθεσε, επίσης, ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να ενισχύσει τις σχέσεις της χώρας του με την Κίνα.

«Με την Κίνα ελπίζω να οικοδομήσουμε σχέσεις επωφελείς και για τις δύο πλευρές. Θα καταβάλω τις μέγιστες προσπάθειες για να έχουμε καλές σχέσεις και με τους άλλους γείτονες μας, ειδικά τη Νότια Κορέα και την Ρωσία», είπε χαρακτηριστικά.

www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου