Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Προετοίμασε το έδαφος για νέα μέτρα ο Βενιζέλος

Παραδέχτηκε ότι είναι στον αέρα η συμφωνία της 21ης Ιουλίου
Δεν ανακοίνωσε τελικά νέα μέτρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, αν και σε δηλώσεις του ουσιαστικά προετοίμασε το έδαφος, αφού παραδέχθηκε ότι συζητήθηκαν στην έκτακτη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, αλλά θα ανακοινωθούν μετά την αυριανή τηλεδιάσκεψη με την τρόικα και μετά από νέα συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής.

Αντ’ αυτού, ο κ. Βενιζέλος, μεταφέροντας και ένα τμήμα της αρνητικής συζήτησης που προηγήθηκε στο Γιούρογκρουπ, επιτέθηκε κατά πολιτικών, δημοσιογράφων και παραγόντων (“φωτογράφησε” τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ Νίκο Φωτόπουλο) οι οποίοι, όπως είπε με τις τοποθετήσεις τους τροφοδοτούν το δημόσιο λόγο ότι η Ελλάδα δεν έχει την ικανότητα και τη δυνατότητα να εφαρμόσει όσα έχει δεσμευθεί.

Ο κ. Βενιζέλος παραδέχθηκε, επί της ουσίας, ότι τόσο η συνέχιση του δανεισμού της χώρας (στην παρούσα φάση η 6η δόση) όσο και η εφαρμογή της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου (την οποία χαρακτήρισε υπαρξιακής σημασίας για την Ελλάδα αλλά και την ευρωζώνη) είναι στον αέρα, ενώ παραδέχθηκε ότι λόγω του κλίματος που επικρατεί στη χώρα είναι ενδεχόμενο το έκτακτο τέλος στα ακίνητα να αποδώσει 20% ή 50% κάτω από τα προβλεπόμενα και τότε – όπως χαρακτηριστικά είπε – θα ζητηθούν νέα μέτρα για να υλοποιηθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι.

Επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον του προέδρου της ΝΔ Α. Σαμαρά λέγοντας ότι παρότι τον είχε πλήρως ενημερώσει για τις εξελίξεις στο Γιούρογκρουπ «βγήκε στη Θεσσαλονίκη και ανακοίνωσε φοροαπαλλαγές και παροχές». «Ένιωσα οδυνηρή έκπληξη ως πολίτης αυτού του τόπου ακούγοντας τον κ. Σαμαρά να λέει αυτά που έχει έχοντας την ενημέρωση που είχε», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Με χαρά θα παρουσίαζε η κυβέρνηση πρόγραμμα φοροαπαλλαγών και παροχών, ιδιαιτέρως για τις ευπαθείς ομάδες. Αλλά για να έρθει αυτή η ώρα υπάρχει μία γλώσσα, η γλώσσα της αλήθειας. Και ο κ. Σαμαράς και ενημερώθηκε και ήξερε».

Μετά από αυτά, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών περιέγραψε το πλαίσιο των νέων μέτρων, τα οποία όπως είπε είναι:

-Να υλοποιηθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι για το 2011 και το 2012.
-Να έχει η χώρα πρωτογενές πλεόνασμα από το 2012.
-Να υλοποιηθούν άμεσα όλες οι διαρθρωτικές αλλαγές που περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο, υποστηρίζοντας ότι δε θα ακούσουμε νέα μέτρα αλλά μέτρα, που υπάρχουν στο μεσοπρόθεσμο, υπενθυμίζοντας ότι είναι ισχύων νόμος του κράτους.


www.newsbeast.gr

1 σχόλιο:

  1. Θεωρούμε άνθρωπος σοβαρός και αξιόπιστος.
    Προτιμώ να χρησιμοποιώ ήπιες εκφράσεις.
    Αλλά με αυτά που ακούω ένα μου ρχετε στο μυαλό.
    Να πάνε να μ@μηθούνε.
    Δεν αντέχω άλλο. Δεν αντέχω.
    Μας εξωθούν να κάνουμε ενέργειες που διώκονται ποινικά.
    Είτε να μην μπορούμε να πληρώσουμε , ένα σκασμό λεφτά ζητάνε, άσε το πετρέλαιο.
    Είτε να τους πάρουμε αμπάριζα όπου τους βρίσκουμε.
    Είτε να γίνουμε κλέφτες για να μπορέσουμε να μην μας κόψουν το ρεύμα ή ότι άλλο σκαρφιστεί το πουλημένο κεφάλι τους.
    Οι πουλημένοι, τα ζώα, οι ανίκανοι.
    Και να επιμένουν να μην φεύγουν!!!
    Δώσε μας υπομονή Μεγάλε και στείλτους να πα να γ... ΟΛΟΙ τους.
    Ημαρτον πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή