Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

«Πράσινο φως» για την επέκταση των ποδηλατοδρόμων

Σε ποδηλατούπολη εξελίσσεται ο Βόλος
Ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση του έργου «Επέκταση του Δικτύου Ποδηλατοδρόμων του παραλιακού μετώπου και τοπικές παρεμβάσεις κατά μήκος της διαδρομής», στην πόλη του Βόλου αφού ξεπεράστηκαν και τα τελευταία διαδικαστικά εμπόδια, τα οποία είχαν δημιουργηθεί μετά από τις ενστάσεις που είχαν κατατεθεί σχετικά με την ανάθεση του έργου.

Όπως έγινε γνωστό από το δήμο Βόλου, κοινοποιήθηκε στην Τεχνική Υπηρεσία του η σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την υπογραφή σύμβασης του συγκεκριμένου έργου.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 1.260.616,03 ευρώ, περιλαμβάνει σειρά από κατασκευαστικά έργα τα οποία χωροθετούνται στο δυτικό παραλιακό μέτωπο της πόλης, από τη θέση του Τελωνείου έως τις Αλυκές, και συνιστούν μία ενιαία πρόταση ανάπλασης της συγκεκριμένης περιοχής.

Το Δίκτυο Ποδηλατοδρόμων θα επεκταθεί από την πλατεία που βρίσκεται μπροστά από το Τελωνείο έως και την πλαζ των Αλυκών, σε μήκος 6.500 μέτρων, θα δημιουργηθεί νέα πλατεία στο χώρο εμπρός από το Τελωνείο, θα πραγματοποιηθούν αναπλάσεις πεζοδρομίων στην περιοχή των Παλαιών και θα κατασκευαστεί πεζοδρόμιο στην παραλία των Αλυκών.

Με τη δημιουργία του νέου Δικτύου Ποδηλατοδρόμων, το οποίο θα κατασκευαστεί με εντελώς διαφορετικές προδιαγραφές από το υπάρχον δίκτυο, θα δοθεί συνέχεια στο παραλιακό δίκτυο ποδηλατοδρόμων.

Με αυτό τον τρόπο ενοποιούνται σημαντικοί χώροι και σημεία έλξης των κατοίκων του Βόλου, όπως οι σχολές του Πανεπιστημίου, το εμπορικό κέντρο περιοχής Παλαιών, το εκθεσιακό κέντρο, το πάρκο του Πεδίου Άρεως, αθλητικές εγκαταστάσεις και αρχαιολογικά μνημεία που βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής, μέχρι την πλαζ των Αλυκών.

www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου